Årsbeste for Østberg med 5.plass

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen kjørte inn årets beste resultat i rally-VM med 5.plass i Rally Catalunya. Mads kom til Spania uten erfaring med den nye Fiesta`en på asfalt, men har gradvis lært bilen bedre å kjenne og økt tempoet for hver fartsetappe.

-Dette er et resultat som bygger selvtillit og gir en veldig god følelse før neste runde i Wales. Tempoet på grus visste vi var bra, og vi ledet rallyet etter fire fartsetapper. Å kjøre på asfalt lørdag og søndag har nesten vært som å lære alt på nytt igjen, for denne bilen er så mye raskere og enormt forskjellig fra den tidligere WRC-bilen. Men vi har tatt det steg for steg og lært masse om hvordan bilen fungerer på asfalt, og progresjonen vi har hatt er jeg veldig fornøyd med, sier Mads Østberg.

Rally Catalunya har ikke vært problemfritt for Mads, som kjempet om ledelsen fredag ettermiddag til tross for problemer med støv som kom inn i bilen. På SS6 slo varmeapparatet seg på for fullt og gjorde forholdene inne i bilen nærmest uutholdelige. På SS12 traff han en stor stein som skadet styringen og en felg og på SS13 ble det problemer med hydraulikken.

-Det har selvsagt blitt noe tap av tid på grunn av disse problemene, men ikke så mye at det har påvirket totalresultatet. Søndagen ble gjennomført nærmest problemfritt og vi kunne kjøre inn til en god plassering på kontrollert vis og uten å ta maksimal risiko, sier Mads.

Han er også fornøyd med at teamet har fungert så bra i det første rallyet på fem år med eget team under Adapta-paraplyen.

-Forrige gang vi kjørte som Adapta Motorsport var i 2012, men det er akkurat som om hele teamet aldri har vært ute av det og alle har levert glimrende innsats. Det samme gjelder for kartleser Torstein Eriksen, som hoppet inn og gjorde sin andre VM-runde sammen med meg her til topp karakter, sier Mads.

Erfaringen fra asfaltetappene i Spania tar Mads med seg til neste sesong, for nå er det grus som gjelder i sesongavslutningen. Allerede om snaue tre uker er det Rally GB i Wales som står på programmet, der det normalt venter tøffe forhold med grus og gjørme.

-Wales er at av mine favorittrally, der jeg har prestert veldig bra tidligere. Det gir derfor en god følelse at vi kunne kjempe helt i teten på grus under første dag her i Spania. Målsettingen for Wales er å satse maksimalt og være med i kampen om å vinne rallyet, sier Mads Østberg.

Resultater Rally Catalunya : 1. Kris Meeke (GB) Citroën C3 3.01.21,1 2. Sebastian Ogier (F) Ford Fiesta WRC +28,0 3. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC +33,0 4. Juho Hänninen (FIN) Toyoyta Yaris +54,1 5. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +2.26,2 6. Stefan Lefevbre (F) Citroën C3 +2.43,0