Åsmund Holten kjører Supercar Lites i Sverige

AA_Holten
Det er nå klart at Åsmund Holten (16) i år skal kjøre Supercar Lites i den nye skandinaviske serien RallyX.

 

I sin andre sesong i rallycross blir det ett steg opp for Åsmund Holten i rallycross, og andre helgen i mai stiller han på Ring Knutstorp i Sør-Sverige i Supercar Lites.

– Supercar Lites er en helt ny klasse i Europa, som hadde suksess i USA i fjor, der den ble kjørt som supportklasse i Global Rally Cross-serien, forklarer Åsmund Holten, og sier videre at det hele startet da han i høst meldte seg på et introduksjonskurs for den nye klassen på Kinnekulle Ring i Sverige. Der fikk han også testet bilen.

– Det er Andreas Eriksson og Olsbergs MSE som står bak dette og bygger disse bilene. Kort fortalt er bilen bygget opp rundt en rørramme, med midtmontert 2.4 liters motor, firehjulstrekk og plastkarosseri. Den ligner veldig på en Ford Fiesta Supercar men er litt mindre, forklarer han.

 

Åsmund kjørte i fjor en Citroen Saxo i NM, og ble til slutt nummer fire i klassen. Nå ser han frem til kjøringen i Sverige.

-Det blir spennende, og under testen i høst fant jeg fort ut at det var noe annet å kjøre en bil med firehjulstrekk enn fremhjulstrekket jeg var vant med i Saxoen. Men jeg skal kjøre de samme løpene som bror min Daniel skal kjøre i Supercar, han har erfaring med firehjulstrekk, så jeg satser på at han kan gi meg tips om kjøringen. Det blir også en test av bilen før løpssesongen startar.

Det er også avtalen som Daniel Holten har gjort med Olsbergs MSE, som nå gjør at Åsmund kan sette seg bak rattet i en Supercar Lites.

– Som sagt er det Olbergs MSE, som Daniel skal kjøre for i år, som bygger disse bilene. De koster litt over en million og blir solgt til aktuelle førere eller team som vil kjøre. Bilen som jeg skal bruke er Olsbergs MSE sin, og jeg får kjøre denne som en del av den samarbeidsavtalen Daniel har med dem, og det er jo bare helt fantastisk, sier Åsmund, som nå bare gleder seg til å komme i gang.

 

Også Høljes

Totalt er det fem løp i RallyX for Supercar Lites. I tillegg skal Åsmund kjøre under VM-runden i rallycross i Høljes.

– Det blir spennende og en bane eg kjenner litt til. Elles har eg ikke vært på de andre banene jeg skal kjøre på, men vet at det blir mye asfalt, noe som også vil bli nytt for meg i år.

Heime i Vikedal blir også Citroen Saxoen gjort klar til løp.

-Den har fått nyoverhalt motor og girkasse, og jeg tror den vil bli litt betre enn i fjor. Planen er at jeg skal kjøre litt med den òg, kanskje et par NM-runder.