Atle Gulbrandsen blir ny sportssjef i NBF

Atle Gulbrandsen blir ny sportssjef i Norges Bilsportforbund fra 1. januar. Han vil blant annet ha ansvaret for talentutvikling og landslag.

 

Gulbrandsen (39) tar over for Holm Jacob Matheson (69), som trapper ned etter å ha hatt rollen som sportssjef i 11 år.

-Jeg gleder meg veldig til å jobbe med både bredde- og elitesatsingen i norsk bilsport. Holm Jacob har gjort en fantastisk jobb med talentutviklingen de siste årene, så det er med stor ydmykhet jeg tar over det ansvaret. Jeg tør å påstå at fremtiden til norsk bilsport aldri har sett lysere ut enn nå, sier Atle Gulbrandsen som har sittet i styringsgruppen for talentutvikling siden 2015.

 

Gulbrandsen har selv en lang karriere som bilsportutøver, og er blant annet tidligere Norgesmester i racing. De siste 14 sesongene har han kjørt det tyske langdistansemesterskapet VLN for Møller Bil Motorsport. I tillegg til å fortsette sin aktive karriere som bilsportutøver kommer Gulbrandsen også til å fortsette som Formel 1-kommentator for Viasport, samt jobbe som konsulent gjennom sitt selskap Ribalta.

 

-Engasjementet som sportssjef vil ta rundt 50% av min tid, og resten av tiden vil jeg bruke til Formel 1-kommentering, racing og diverse konsulentjobbing. Jeg vil også jobbe litt med kommunikasjon i Norges Bilsportforbund, og jeg kan knapt vente på å få starte. Bilsport har vært mitt liv siden jeg kjørte mine første meter i en gokart som 12-åring, forteller Gulbrandsen som nå får ansvaret for Team Norway – Norges raskeste landslag.

 

Den nye sportssjefen har lenge hatt et stort hjerte for talentutvikling, og har allerede hjulpet flere norske utøvere ut i verden.

 

-Bilsport er en krevende idrett, hvor mangel på penger ofte kan sette en stopper for en lysende karriere. Men spiller man kortene sine riktig og er bevisst på hvor det lønner seg å kjøre, så er det nok større muligheter til å få seg en karriere enn mange tror. Jeg ønsker å bruke min erfaring fra internasjonal bilsport til å få frem enda flere eliteutøvere fra Norge. Dessuten er det viktig å tenke som en toppidrettsutøver, og der har vi en fantastisk ressurs i vår fysiske landslagstrener Fredrik Brenna-Lund.

 

-Vi er veldig godt fornøyde med å få med oss Atle Gulbrandsen i en så viktig og spennende stilling i Norsk Bilsport. Holm Jacob Matheson har lagt ned et enormt engasjement for våre unge utøvere i mer enn ti år, og vært en pioner på dette området. Med Atle på laget er vi overbevist om at arbeidet vil videføres på en meget god måte. Med sin kompetanse har Atle Gulbrandsen mye å tilføre Norsk Bilsport, sier generalsekretær i Bilsportforbundet, Hallgeir Raknerud.

 

Arbeidet som er nedlagt med talentutvikling i Bilsportforbundet de siste 11 årene har vært en suksess, og er blitt lagt merke til langt utenfor Norges grenser. Arbeidet er trukket frem som forbilledlig av det internasjonale forbundet, FIA, som også har støttet den norske talentutviklingen økonomisk gjennom flere år.