Atle Gulbrandsen deltar i Audi Sport TT Cup

A_Gulbrandsen_16_06
Atle Gulbrandsen, kjent som Formel 1-kommentator for Viasat Motor og racerfører for Møller Bil Motorsport, skal kjøre en av gjestebilene i Audi Sport TT Cup på Norisring kommende helg.

Gulbrandsen blir dermed den tredje nordmannen som deltar som gjestefører i cupen etter Aksel Lund Svindal og Andreas Mikkelsen. Audi Sport TT Cup er Audis rekrutteringsklasse for motorsport, hvor 16 unge førere fra hele verden deltar med hver sin identiske Audi TT med 310 hestekrefter. Løpene går sammen med det tyske DTM-mesterskapet, og i hvert løp stiller også flere gjesteførere til start.

– Audi oppfordret sine importører til å finne den raskeste journalisten i sitt land. Ettersom Atle både kommenterer Formel 1 og kjører en Audi TT for Møller Bil Motorsport, var han den sterkeste kandidaten fra Norge. Journalister med racingerfaring fra hele verden møttes til en kvalifisering i Tyskland tidligere i år, og Atle var blant de få som ble plukket ut til å kjøre et løp, forteller direktør for Audi i Norge, Harald Edvardsen-Eibak.

Atle Gulbrandsen (36) fra Hamar har kombinert en karriere som journalist og racerfører siden midten av 90-tallet. Han er nå i gang med sin 20. sesong som Formel 1-kommentator på norsk TV, og 2016 markerer hans 12. sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN. Bilsportskarrieren begynte med gokart da han var 12 år gammel. Fra tidligere er han også Norgesmester i racing og har sterke resultater fra amerikansk racing.

– Jeg gleder meg veldig til å kjøre i Audi Sport TT Cup. Bilen minner litt om den jeg kjører for Møller Bil Motorsport i VLN, så helt nytt blir det ikke. Men jeg har stor respekt for konkurrentene som kjører denne cupen til vanlig, og banen er helt ny for meg, sier Atle Gulbrandsen.

Norisring er en gatebane i Nürnberg, og det er to løp som skal kjøres til helgen. Lørdagens løp går klokken 16.20, mens søndagens løp starter klokken 15.00. Begge løpene kan sees direkte på www.audimedia.tv