Aurskog-Høland Rally kjøres lørdag

sveinung-bieltvedt_480.jpgFørstkommende lørdag er det klart for årets femte NM-runde i rally. Aurskog-Høland Rally, med base på Bjørkelangen, samler i underkant av 100 deltagerbiler.

11 fartsetapper på til sammen 98 km skal deltagerne gjennom på de raske grusveiene nord og sør for Bjørkelangen. I selve Bjørkelangen sentrum kjøres også en kort publikumsetappe på asfalt to ganger. Her blir det topp underholdning lett tilgjengelig for publikum. Med serviceplass på Bjørkelangen videregående skole vil publikum også komme lett til og se hvordan man holder rallybilene i stand under et løp.

Det er NMK Aurskog-Høland som er arrangør av Aurskog-Høland Rally. Løpet er årets femte NM-runde av totalt seks. De to første rundene Sigdalsrally og Mountain Rally, ble vunnet av Anders Grøndal fra NMK Drammen og hans kartleser Veronica Engan. Tredje runde og fjerde runde, Numedalsrally og Rally Sørland, ble vunnet av Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum og hans svenske kartleser Jonas Andersson.

a_grondal_460.jpg

Anders Grøndal er den som ligger best an i NM-sammendraget etter å ha tatt poeng i samtlige fire runder i år. Subaru-føreren, som også leder NM i bakkeløp, står bokført med 99 poeng foran lørdagens løp. Mads Østberg, som har vunnet de to siste rundene men brutt de to første, står med 60 poeng.

Skulle Østberg vinne på lørdag og Grøndal bryte, så vil det være kun ni poeng som skiller de to i Grøndals favør foran finaleløpet på Hamar i september. Men Grøndal kan også avgjøre hele mesterskapet til sin fordel i Aurskog-Høland. Spennende vil det uansett bli i kampen mellom de to. Grøndal har ladet opp med NM-runder i bakkeløp i det siste, mens Mads Østberg har vunnet South Swedish Rally og kjørt inn til 7. plass i VM-løpet Rally Portugal siden forrige NM-runde på Sørlandet.

Den som ligger på en tredjeplass i WRC-klassen er Svein Frustøl fra Kristiansand Automobilklubb (KAK). Frustøl, som kjører en Ford Focus WRC, ligger kun tre poeng bak Mads Østberg.

I klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N over 2000 ccm og S2000, tok Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold over ledelsen etter sin seier i Rally Sørland. Sammen med kartleser Roger Eilertsen har Bieltvedt vært svært jevn og god i år med to seire og to andreplasser i denne klassen.

Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum ligger på en andreplass, men kjører ikke Aurskog Høland Rally. Han er opptatt med IRC-løp på Sardinia.

På en tredjeplass følger Anders Kjær fra NMK Larvik, som kjører Subaru. Han er kun fire poeng bak Mikkelsen, og har dermed store muligheter for avansement sammen med kartleser Trond Svendsen.

peder-okseter_660.jpg

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm er Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal like suveren i år som i fjor. Da vant han samtlige seks NM-runder, og nå har vunnet alle fire så langt i år, og står med maksimale 120 poeng. Dermed har han tangert Henning Solbergs rekord med ti NM-seire på rad. På lørdag kjører han for sin 11. strake seier i sin Ford Fiesta med Tore Lingjærde fra NMK Elverum som kartleser.

Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal ligger på en andreplass med sin Ford Fiesta R2. Han har kjørt inn 88 poeng sammen med kartleser Knut Harald Henriksen. På 3. plass ligger Jo Inge Bakken fra KNA Kongsvinger med Ford Fiesta R2 og 55 poeng.

I NM for kartlesere er det Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold som leder med 90 poeng. Han kjører med Sveinung Bieltvedt. På en andreplass følger Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum med 86 poeng. Hun kjører med Andreas Grøndal. På en tredjeplass følger Ola Fløene fra NAF Hamar, som kjører med Andreas Mikkelsen og står med 66 poeng.

Aurskog-Høland Rally har start og innkomst ved Bjørkelangen Videregående skole. Løpet inneholder 11 fartsetapper på til sammen 98 km. Løpets serviceplass og base er også på Bjørkelangen vgs.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.35 på søndag kveld.
Poengstillinger i NM og norgescup finnes her

Arrangørens web-sider med startlister, tidsskjema kart etc.:

Rally Radio sendes på FM 96,9. Det er også mulig å høre sendingen på Internett: www.rallynm.no

Tidsskjema
Start Bjørkelangen Videregående skole, kl. 08.15

SS 1 – Fjeldsdalen vest 1 – Lengde 3,37 km – Første bil kl. 08.37
SS 2 – Naddum 1 – Lengde 6,37 km – Første bil kl. 09.02
SS 3 – Forretningsgata 1 – Lengde 0,75 km – Første bil kl. 09.32

Service A – Bjørkelangen vgs, Første bil Reg. kl. 09.43 (30 min)

SS 4 – Fjeldsdalen vest 2 – Lengde 3,37 km – Første bil kl. 10.57
SS 5 – Naddum 2 – Lengde 6,37 km – Første bil kl. 11.27

Service B – Bjørkelangen vgs, Første bil Reg. kl. 11.54 (30 min)

SS 6 – Forretningsgata 2 – Lengde 0,75 km – Første bil kl. 13.00
SS 7 – Øisjøen nord 1 – Lengde 13,22 km – Første bil kl. 13.39
SS 8 – Romsjøen nord – Lengde 15.40 km – Første bil kl. 14.05

Service C – Bjørkelangen vgs, Første bil Reg. kl. 15.04 (30 min)

SS 9 – Øisjøen nord 2 – Lengde 13,22 km – Første bil kl. 16.32
SS 10 – Romsjøen nord-Nervertjennet – Lengde 21,11 km – Første bil kl. 17.01
SS 11 – Kjølen Syd – Lengde 13,82 km – Første bil kl. 17.30

Regulering – Lierfoss Coop, første bil inn kl. 18.01

Målgang – Bjørkelangen vgs, første bil kl. 18.28