Aurskog Høland Rally på lørdag

logo_rally_nm_2009.jpgFørstkommende lørdag er det klart for årets femte NM-runde i rally. Aurskog Høland Rally, med base på Bjørkelangen samler ikke mindre enn 130 deltagerbiler.

Ni fartsetapper på til sammen 74,43 km skal deltagerne gjennom på de raske grusveiene nord og sør for Bjørkelangen. I selve Bjørkelangen sentrum kjøres også en kort publikumsetappe på asfalt to ganger. Her blir det topp underholdning lett tilgjengelig for publikum. Med serviceplass på Bjørkelangen videregående skole vil publikum også komme lett til og se hvordan man holder rallybilene i stand under et løp.

I WRC-klassen er det fjorårets mester, Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum, som leder klart etter årets fire første runder. Han har et brutt løp, men til gjengjeld har Subaru-føreren vunnet de tre andre, og han har dermed 90 poeng. I Aurskog Høland Rally stiller han med ny kartleser. For første gang skal svenske Jonas Andersson ta plass i høyrestolen i Østbergs bil. Østfold-føreren kommer for øvrig rett fra 7.plass i VM-runden på Sardinia forrige helg.

På andreplass i NM for WRC ligger Christian August Selmer, fra KNA Oslo, med sin Ford Focus WRC. Han har 76 poeng.

Tredjeplassen har Egil Bentzen, også han fra KNA Oslo. Han har kjørt inn 53 poeng med sin Subaru Impreza WRC, en bil som ble kjørt av Mads Østberg i 2007.
Anders Grøndal fra NMK Drammen, som har tatt NM-bronsen de to siste årene, har 38 poeng og ligger på en 4.plass så langt med sin Subaru Impreza WRC.

Gruppe N
I klassen for de mindre trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, er det Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum som leder med sin Subaru Impreza. Mikkelsen ble oppsiktsvekkende totalvinner av forrige NM-runde på Sørlandet, og han har også vunnet South Swedish Rally etter det. Han har kjørt inn 83 NM-poeng så langt i årets sesong.

Han er ikke mer enn sju poeng foran NM-grossisten Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal. Stenshorne stilte med en helt ny Mitsubishi Lancer E10 i Rally Sørland, og endte da på andreplass bak Mikkelsen.

Eyvind Brynildsen fra KNA Indre Ytre Østfold ligger på en tredjeplass, kun ett poeng bak Stenshorne. Brynildsen, som kjørre en Mitsubishi Lancer E9 har nettopp gjort unna Rally Sardinia, og har mye kjøretrening i kroppen.

På en 4. plass følger Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold. Han står bokført med 37 poeng så langt med sin Subaru Impreza, og har dermed hele 38 poeng opp til Brynildsen.

Inntil 2000 ccm
I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm, er det fjorårets bronsevinner, Peder Økseter fra NAF Sør-Østerdal, som leder suverent. Med sin Ford Fiesta ST har han vunnet alle fire rundene så langt, og står med hele 120 poeng. Han er hele 44 poeng foran Petter Fausko fra NAF Motorsport Asker & Bærum med Renault Clio Super 1600.
På en tredjeplass følger Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal, som kjører en Ford Fiesta ST. Han har 68 poeng. På fjerdeplass følger Stig Rune Skjærmoen fra NMK Elverum med 51 poeng. Han kjører en Peugeot 206.

Kartlesere
I mesterskapet for kartlesere er det regjerende mester Ola Fløene fra NMK Hamar ligger på topp etter fire runder. Han har 87 poeng. På en andreplass ligger Ole Kristian Unnerud fra NAF motorsport Asker & Bærum med 81 poeng. Han har inntil nå kjørt med Mads Østberg. På en tredjeplass følger Tore Lingjærde fra NMK Elverum med 80 poeng. Han kjører med Peder Økseter.
Aurskog Høland Rally Sørland har base ved Bjørkelangen Videregående skole, der også start, serviceplass og målgang er. Totalt skal det kjøres ni fartsetapper i løpet. Med en lang etappe på hele 32,6 km som avslutning, vil løpet garantert ikke være avgjort før målstreken.

NM-resultater finnes her

Arrangørens web-sider med startlister, tidsskjema kart etc.

Startliste

Løpets start: Lørdag 6. juni Bjørkelangen videregående skole kl. 09.15

SS1 – FORRETNINGSGATA 1 – Lengde 0,64 km – Første bil kl. 09.27
SS2 – FJELDSDALEN VEST 1 – Lengde 3.37 km – Første bil kl. 09.52
SS3 – ØSTRENGKROKEN 1 – Lengde 4,20 km – Første bil kl. 10.15
SS4 – KARL DEN XIIs VEG 1 – Lengde 12.66 km – Første bil kl. 10.40
Service A – Bjørkelangen videregående skole, Første bil kl. 11.41 (Reg. inn kl. 11.21)

SS5 – FORRETNINGSGATA 2 – Lengde 0,64 km – Første bil kl. 12.26
SS6 – FJELDSDALEN VEST 2 – Lengde 3.37 km – Første bil kl. 12.51
SS7 – ØSTRENGKROKEN 2 – Lengde 4,20 km – Første bil kl. 13.14
SS8 – KARL DEN XIIs VEG 2 – Lengde 12.66 km – Første bil kl. 13.39
Service B – Bjørkelangen videregående skole, Første bil kl. 14.40 (Reg. inn kl. 14.20)
SS9 – KJØLEN-MANGSFJELLET SYD – Lengde 32.69 km – Første bil kl. 15.46
Regulering – Lierfoss Coop, første bil inn kl. 16.23
Målgang – Bjørkelangen videregående skole, første bil kl. 16.50