Aurskog-Høland Rally på lørdag

svenskerud_act_500.jpgFørstkommende lørdag er det klart for årets femte NM-runde i rally, Aurskog-Høland Rally. Det er årets andre NM-runde på grus, og rundt 115 deltagere vil delta i løpet i Akershus.

Åtte fartsetapper på til sammen 89 km skal deltagerne gjennom på de krevende grusveiene i området like nord og sør for Bjørkelangen. Blant annet en publikumsetappe på 640 meter i Bjørkelangen sentrum. Løpets lengste etappe er på drøye 20 km.

I klassen for de mest trimmede bilene, WRC, er det så jevnt som det kan være foran lørdagens løp. Etter de fire første rundene ligger ungguttene Andreas Mikkelsen (18) og Mads Østberg (20) helt likt med 101 poeng hver.

Mads Østberg fra KNA Varna og Våler i Østfold var suveren i fjorårets NM og vant samtlige runder. I år har han vunnet to, blant annet siste runde på Sørlandet med sin Subaru Impreza WRC. Etter det har han også vært gjennom to knallharde VM-runder henholdsvis på Sardinia og i Hellas, så han har mye fart i kroppen når han kommer til Aurskog-Høland Rally sammen med kartleser Ole Kr. Unnerud.

18 år gamle Andreas Mikkelsen ble tidenes yngste NM-vinner da han vant KNA Rally Finnskog i vinter. I tillegg vant han Numedalsrally og dermed har også han to seire så langt i år med sin Ford Focus WRC. Mikkelsen deltok også i VM-løpet på Sardinia, men måtte bryte tidlig på grunn av avkjøring.
Anders Grøndal (23) fra NMK Drammen er den som ligger på 3. plass i NM-klassen for de mest trimmede bilene etter de fire første rundene. Men det er uvisst om han kjører på lørdag. Under siste helgs NM-åpning i bakkeløp i Trøgstad kjørte han av veien og fikk store skader på sin Subaru Impreza WRC. Om han kommer til start på lørdag så blir det i alle fall i en annen bil.
Christian Andresen (25) fra NMK Follo ligger på en 4. plass i NM. Han kjørte en Peugeot 307 WRC i vinter, men kommer ikke til start på lørdag.

På 5. plass i NM ligger veteranen Morten Østberg fra KNA Varna med sin Subaru Impreza WRC, og han stiller i Aurskog-Høland Rally med sønnen Christian i kartleserstolen.
Et interessant comeback gjør Trond Sveinsvoll fra KNA Stavanger i en Ford Focus WRC. Det er faktisk samme bil som han kjørte da han la opp etter 2006-sesongen som han har kjøpt tilbake. Han har også denne gangen med seg Otto Øvestad i kartleserstolen.

Gruppe N

I klassen for de lettere trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, har regjerende mester, Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal, vært suveren så langt i år. Han har vunnet samtlige fire runder med sin Mitsubishi Lancer, og står dermed bokført med 120 poeng.

Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold, som de to siste årene har vært mester i klassen for tohjulsdrevne biler, har lagt seg inn på en soleklar 2. plass med sin Subaru Impreza med 82 poeng. En sterk åpning på debutsesongen i firehjulsdreven bil. Bieltvedt leder også Subaru Rally Cup. Han har god margin til Kenneth Johnsrød fra KNA Varna som er på 3. plass med 42 poeng. Johnsrød kjører en Mitsubishi Lancer. Han er bare fire poeng foran fjorårets bronsevinner, Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum.

Inntil 2000 ccm

I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm deler to førere ledelsen så langt. Jo-Inge Bakken fra KNA Kongsvinger og Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal har begge 84 poeng. Begge kjører Ford Fiesta.

På 3. plass følger Trond G. Svenkerud fra NAF Motorsport Hamar, med sin Renault Clio. Han vant forrige NM-runde på Sørlandet, og er kun seks poeng bak leder-duoen.

Kartlesere

Kartleserne har også sitt eget norgesmesterskap, og her er det Ola Fløene fra NMK Hamar og Ole Kr. Unnerud fra KNA Varna som deler ledelsen. Ikke overraskende ettersom de to er kartlesere for henholdsvis Andres Mikkelsen og Mads Østberg. Begge har 106 poeng. På en 3. plass følger Ove Johnny Andersen fra KNA Eiker med 96 poeng. Andersen kjører med NM-lederen i gruppe N, Martin Stenshorne.

Aurskog-Høland Rally har sin base i Aurskoghallen. Der er både start, serviceplass og målgang. Totalt skal det kjøres åtte fartsetapper på til sammen 89 km.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.30 på søndag kveld.

NM-resultater finnes her

Arrangørens web-sider med startlister, tidsskjema kart etc.


Løpets lengde: 253,84 km hvorav 88,67 km er fordelt på 8 fartsetapper.

Løpets start: Lørdag 7. juni Aurskogallen kl. 10.00

SS1 – MANGFJELLET VEST – Lengde 16,77 km – Første bil kl. 10.21

SS 2 – ROMSJØEN NORD – Lengde 13.88 km – Første bil kl. 10.52

SS 3 – KJØLEN SYD – Lengde 16.80 km – Første bil kl. 11.24

Service A – Aurskoghallen, Første bil kl. 12.23 (Reg. inn kl. 12.03)

SS 4 – HØLAND SPAREBANK – Lengde 0.64 km – Første bil kl. 13.10

SS 5 – FJELDSDALEN VEST – Lengde 3.37 km – Første bil kl. 13.33

SS 6 – ØSTRENGKROKEN – Lengde 4,20 km – Første bil kl. 13.55

Service B – Aurskoghallen, Første bil kl. 14.54 (Reg. inn kl. 14.34)

SS 7 – AURSKOG SPAREBANK – Lengde 20.37 km – Første bil kl. 15.38

SS8 – KARL DEN XIIs VEI VEST – Lengde 12.64 km – Første bil kl. 16.23

Regulering – Aurskog busslomme, første bil inn kl. 17.15
Målgang – Aurskoghallen, første bil kl. 17.24