Avlyst for Varhaug i Bahrain

varhaug.jpgGP2-fører Pål Varhaug skulle egentlig ha kjørt billøp i Bahrain i helgen. I stedet måtte han rømme landet.

Opptøyer har preget Bahrain de siste dagene, og midt oppe i alt dette havnet den norske racerføreren Pål Varhaug. Runde tre og fire i racingmesterskapet GP2 Asia skulle etter planen ha blitt kjørt på Bahrain International Circuit fredag og lørdag, men disse løpene har nå blitt avlyst.

-på onsdag fikk vi beskjed om å holde oss på hotellet, og da vi skulle kjøre ut til banen torsdag morgen fikk vi beskjed om å ta med alle sakene våre i tilfelle vi måtte rømme landet. Til å begynne med ble vi evakuert til racerbanen utenfor byen, ettersom det ble ansett å være det tryggeste stedet å være. På vei til banen så vi flere tanks og forstod alvoret i situasjonen, forklarer Pål Varhaug.

Planen var at trening og kvalifisering skulle bli kjørt torsdag, men ettersom alt helsepersonell var opptatt i forbindelse med demonstrasjonene i Manama, ble alt utsatt til i dag (fredag). Men et par timer senere kom beskjeden om at hele løpet var avlyst.

-Sikkerheten må komme først, så jeg er glad løpet ble avlyst, sier 20-åringen fra Ålgård i Rogaland.

Pål Varhaug kom seg senere til flyplassen i Bahrain, og ut av landet etter et par dramatiske dager.

Det neste løpet på terminlista er også i Bahrain, og skal gå i forbindelse med Formel 1-starten på den samme banen 12. og 13. mars. Det er i skrivende stund usikkert hvordan det blir med begge disse løpene.