Avslutter med Lausitz Rallye

Anders Grøndal og Veronica Engen er blant de norske som avslutter årets rallysesong med det tyske Int ADMV Lausitz Rallye som starter i ettermiddag (fredag).

Anders Grøndal har tradisjon i å avslutte sesongen med grusløpet Lausitz Rally. Han vant løpet i 2013 og 2017. Første gang med Subaru GrN og med Roger Eilertsen i kartleserstolen. Også i 2017 var Roger med og da var det Ford Fiesta R5 Grøndal kjørte. Både i 2019 og 2021 kjørte han inn til andreplass, fortsatt i Ford Fiesta, og begge ganger med Marius Fuglerud som kartleser. Grøndal har også en 4.plass fra 2012 sammen med Trond Svendsen.

Andre norske som har gjort det bra i det tyske løpet er Mads Østberg og Ole Kristian Unnerud. De vant Lausitz Rallye i 2007 med Subaru WRC og tok andreplass i 2006.

Så sent som i fjor gikk Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen til topps i løpet da de gjorde løpsdebut for Skoda med den nye Skoda Fabia RS Rally2 nettopp i Lausitz Rally.

I tillegg til Grøndal og Engan deltar også Bjørn Bækkevold og Helen Lund i Mitsubishi Lancer. Bækkevold har mange starter bak seg i dette løpet.

Unge Kristiane Hvaal Engh er også på startstreken i Ford Fiesta R5 og som vanlig med mamma Gunhild Hvaal Engh i kartleserstolen. Dette blir debuten for duoen i en R5-bil.

Anders Grøndal og Veronica Engan har startnummer 2 på sin Skoda Fabia. Startnummer 1 er tsjekkiske Filip Mares i Skoda. Andre utfordrere i tetkampen er tyske Matthias Kahle i Skoda Fabia RS, og den svenske veteranen Stig Andervang fra Sverige i Skoda Fabia. På andre siden av aldersskalaen er Fabio Schwarz på 18 år. Sønnen til Armin Schwarz kjører normalt Ford Fiesta Rally3, men denne gangen sitter han bak rattet i en Ford Fiesta Rally2.

Løpet inneholder åtte fartsetapper. To kjøres i dag og seks i morgen (lørdag). Totalt er etappene 139 km.

Live Resultater Lausitz Rally (starter med SS1 kl. 15.48 fredag)