Avslutter sesongen på kjente veier

Rally Spain 2013
En lærerik sesong går mot slutten for Andreas Mikkelsen. Comebacket i en WRC-bil har vært en solid motivasjonsinnsprøytning for 24-åringen, som nå håper på en god avslutning på 2013-sesongen når han skal kjøre på kjente veier under VM-runden i Wales.

 

– Rally Great Britain er utvilsomt spesielt for meg. Jeg kjørte mitt første løp her da jeg var 17 år, men mest erfaring fikk jeg året etter og i 2010, da jeg vant SWRC, sier Andreas Mikkelsen. Volkswagen Motorsportføreren har de siste sesongene tålmodig bygd opp karrieren og ventet på et WRC-sete igjen. Nå er han i ferd med å runde av debutsesongen i en VW Polo R WRC, og det er ingen tvil om at Oslo-gutten ønsker å markere seg i årets siste VM-runde.

– Jeg føler meg mer hjemme i Polo R WRC enn noen gang tidligere i år. Det vil være fantastisk om jeg klarer å avslutte det lærerike året med et godt resultat, understreker han.

Selv om han kjenner godt til veiene i Wales, er det likevel noen nye etapper som venter han og kartleser Mikko Markkula.

– Det er riktignok noen få nye etapper, men jeg føler at løpet passer meg bra. Spesielt Great Orme-etappen, som er tilbake på programmet i år. Jeg har hatt etapperekorden der siden 2006, og jeg gleder meg til å kjøre etappen igjen.

VM-runden i Wales byr alltid på store utfordringene for førerne. Ikke minst værforholdene og de gjørmete veiene bidrar til det.

– Været er den største utfordringen. Det er kaldt og tåkete, og nesten alltid mye regn. Ofte er det kaldere enn forventet, og noen ganger er det også frost. Jeg håper vi kan unngå snø. Generelt sett sørger de vekslende forholdene for at dette er et vanskelig løp. Vi førere må virkelig være på hugget for å takle dette, sier nordmannen.