Avslutter som ungdomskjører

O_C_Veiby_14_mars
Ole Christian Veiby kjører sitt siste løp i ungdomsklassen under Numedalsrally. – Jeg skal klemme til og håper på å sette et verdig punktum i klassen, sier han.

 

17-åringen fra Kongsvinger har ingen planer om å ta det med ro i sitt siste løp i ungdomsklassen. Han og kartleser Stig Rune Skjærmoen tar sikte på å fortsette der de slapp under forrige helgs Rally Finnskog.

– Ja, vi kjører samme taktikk. Det betyr full gass, sier han med et smil.

For første gang i karrieren ga han forrige helg alt i et rallyløp – uten tanker om å kontrollere inn til mål. Hadde det ikke vært for at bilen i feltet foran blokkerte veien, ville han med stor sannsynlighet vært raskeste tohjulstrekker. Det var en prestasjon som har fått stor oppmerksomhet.

– Det var deilig å få bekreftet at jeg har tempoet inne. Egentlig er jeg litt overrasket over at det gikk så fort, men samtidig følte jeg at jeg kjørte kontrollert også, sier han.

Som fører i ungdomsklassen starter han sist i feltet, noe som er en stor ulempe. Selv om han etter hvert er blitt vant til å kjøre i oppkjørte spor, så er det noe han taper tid på i forhold til konkurrenter tidligere i feltet. Men i helga blir det mer rettferdige forhold sammenlignet med bilene han måler seg mot.

– I Numedal starter nasjonalbilene først, og det betyr at de raskeste guttene ikke starter så mye før meg. Jeg kommer til å måle meg opp mot Petter Rolfsen, som ble nest raskeste tohjulstrekker på Finnskogen, sier Ole, som i helga avslutter vintersesongen og en meget utvikling som fører i ungdomsklassen.

– Neste gang jeg setter meg i en rallybil i konkurransesammenheng har jeg lappen, og må ikke lenger kjøre i ungdomsklassen. Det skal bli godt å slippe å starte sist i feltet, og jeg satser på å sette et verdig punktum for det i Numedal, sier han.

Det er totalt 69 førere som stiller til start i Numedalsrally i morgen. Løpet inneholder seks fartsetapper, og selvfølgelig den legendariske etappen over Smådøla som kjøres begge veier.

Mer om Numedalsrally HER