Avsluttet en god sesong


Volkswagen Motorsport-føreren Andreas Mikkelsen fikk ødelagt WRC-runden i Spania allerede på den andre fartsetappen. Et ublidt møte med en stein satte en stopper for en topplassering, men han fullførte likevel løpet og endte på 21. plass.

 

Den samme steinen på SS2 felte en rekke førere. Skadene på bilen til Andreas Mikkelsen ble så store at nordmannen ikke kunne fullføre resten av fredagens fartsetapper. Lørdag og søndag var han imidlertid tilbake i bilen, og fikk med seg verdifull kjøretrening selv om han var sjanseløs på en god plassering i sammendraget. På ukjente veier viste han stabil og god kjøring. Selv om årets siste rallyløp ble en liten nedtur, kan 23-åringen se tilbake på en meget god og lærerik sesong.

– Jeg er stolt over at jeg som tidenes første fører klarte å forsvare IRC-tittelen. Og også året med Volkswagen Motorsport har vært utrolig viktig for meg. Å kjøre for et så stort team og bli kjent med prosessene har vært en ny erfaring for meg. Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra teamet og håper virkelig at jeg får sjansen til å bli tredjefører for Volkswagen i neste års WRC, sier Mikkelsen.