Avsluttet med fjerdeplass

Rallycross-SM Solvalla 2014
Ole Christian Veiby håpet på pallplass i årets siste SM-runde i rallycross, men det ble tilslutt fjerdeplass – og femteplass sammenlagt i mesterskapet.

Avslutningshelgen på Solvalla utenfor Stockholm ble ikke helt som Volkswagen Dealer Team KMS hadde håpet på. Drømmen var at Ole Christians teamkamerat Johan Kristoffersson skulle ta gull og nordmannen bronse. Dessverre fikk Johan tekniske problemer og kom ikke til start i finalen. Det ble til slutt tredjeplass i SM for Kristoffersson, mens Oles fjerdeplass i løpet holdt til femteplass totalt i sammendraget. Men 18-åringen fra Kongsvinger har all grunn til å være fornøyd med debutsesongen som rallycrossfører. Han har kjempet jevnt med noen av verdens fremste førere, og har en andreplass og en tredjeplass som sesongbeste i enkeltløp.

– Jeg kan ikke være misfornøyd med fjerdeplass på Solvalla. Det var mange tøffe dueller med noen av de beste førerne i verden. I semifinalen kjørte jeg inn til andreplass, og fikk fjerde startspor i finalen. Jeg var selvsagt innstilt på å slåss om en plass på pallen, men jeg måtte tilslutt ta til takke med fjerdeplass. Fra andre startledd fikk jeg ingen perfekt start, og da førerne foran meg ikke gjorde noen feil, ble det vanskelig å avansere i feltet. Litt kjedelig, men isolert sett et bra resultat i dette selskapet, poengterer han.

Teamsjef Tommy Kristoffersson gir det norske bilsporttalentet et klapp på skulderen.

– Ole Christian ble fire og var ikke langt bak for eksempel Robin Larsson som tidligere denne sesongen ble nummer to i VM-runden på Lydden Hill i England. Synd vi ikke kunne være med helt inn med begge våre biler på Solvalla, men igjen viste vi hvilken kapasitet vi har. Denne sesongen har gitt oss masse positive svar når det gjelder utviklingen av vår nye VW Polo, sier Kristiffersson.

 

Rallycross-SM, RallyX, Solvalla 5.-6. september.
Supercar:
1) Sebastian Eriksson, Ford Fiesta
2) Daniel Holten, Ford Fiesta
3) Robin Larsson, Audi A1
4) Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo
5) Emil Öhman, Citroën DS3
6) Peter Hedström, Skoda Fabia (bröt)

8) Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo