Avsluttet med krasj

mollerbil_tt.jpgDet ble ingen god avslutning for Møller Bil Motorsport i det tyske langdistansemesterskapet i asfaltbaneracing. Det norske Audi-teamet var innblandet i en krasj tidlig i løpet.

Møller Bil Motorsports tyske fører, Peter Oberndorfer, startet løpet og løp på en god fjerdeplass da uhellet var ute. Inn mot en sving lå det olje i banen, men flaggvaktene viftet ikke med oljeflagg. Resultatet ble at mange biler snurret, deriblant Oberndorfer, og Møller Bil Motorsports Audi TT ble skadet etter et sammenstøt med en annen bil.

-Slike hendelser er dessverre en del av racing. Nå var det faktisk en flaggvakt som hadde skylden i ulykken, men det ødela jo løpet for oss. Vi brukte mer enn en halvtime på å fikse bilen igjen og mekanikerne gjorde en strålende innsats, men alle sjanser til en topplassering var borte, sier teamsjef Øystein Holtet.

Etter ulykken kjørte både Atle Gulbrandsen og Håkon Schjærin, men de brukte da de siste rundene som en ren test med tanke på neste sesong. De prøvde ut forskjellige innstillinger på bilen, og nok en gang matchet de norske guttene de beste rundetidene i klassen. Hvilken plassering teamet fikk til slutt er i skrivende stund uvisst.

-Vi vet at bilen er rask nok til å vinne med, men vi har vært uheldige i år. Vi startet året glimrende med en overlegen seier, men det var med gamlebilen. Som ventet har vi hatt litt innkjøringsproblemer med vår nye TT, men vi gleder oss allerede til neste år. Vi er gode nok for seier også i klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer.

Møller Bil Motorsport skal også til neste år kjøre det tyske langdistansemesterskapet i asfaltbaneracing (VLN) og høydepunktet blir 24-timersløpet på Nürburgring den siste helgen i mai neste år. Et nytt reglement er også foreslått i dette løpet, som blant annet betyr at biler med mindre motorer enn 2,0 liter ikke blir tillatt – i tillegg til at det legges til rette for at flere profesjonelle team skal delta. På den måten vil løpet bli vesentlig mer profesjonelt enn tidligere og trolig vil også flere ikke-tyskere oppdage et av verdens største billøp som samler mer enn 200 000 tilskuere hvert år.