Avsluttet med seier

h_haug_16_09
Etter å ha slitt med å finne flyten i de innledende omgangene under helgens NM-finale på Momarken måtte Haug igjen starte finalekjøringen i en B-finale. Her klinket han imidlertid til, kom seg videre til a-finalen og sikret seg sin første NM-seier med sin nybygde Ford Puma.

 

Haug slet med startene i de innledende omgangene, ble liggende i trafikk og fikk ingen god flyt. I fjerdeomgang var tempoet imidlertid mer på plass og han satte en godkjent femtetid. Etter dette ble han stående med en 11., 7. og 5. tid som tellende resultat i innledende omganger. Med dette kvalifiserte han så vidt inn til siste startspor i b-finalen.

 

Rett før b—finalen ble Haug stukket av en veps, og kanskje var det det som skulle til for å sette fart på startene. I b-finalen hadde Haug en god start og tok alternativsporet på første runden og kom ut igjen i ledelse. Herifra beholdt han en trygg ledelse helt i mål og var med det sikret femte valg av spor i a-finalen.

 

I a-finalen valgte de andre førerne seg nedover i startspor av taktiske grunner. Haug sto igjen nest sist og kunne velge mellom første og sjette startspor og han valgte det sjette. Herifra hadde han en knallstart og gikk i ledelse. Hans-Jøran Østreng gikk rett i alternativsporet på første runden og kom ut hakk i hel Haug. Utover finalen klarte imidlertid Haug å øke tempoet og fikk akkurat nok luke ned til Østreng slik at han kunne ta alternativsporet på siste runden, beholde ledelsen og vant løpet.

 

Haug og teamet var i ekstase når Haug krysset mållinjen som førstemann og endelig kunne innkassere den første NM-seieren med sin Ford Puma som han bygde foran årets sesong. Det var en glad og tydelig rørt Haug som takket teamet og sine støttespillere i sitt seiersintervju, og etterpå fikk publikum igjen gleden av å overvære Haugs spektakulære piruetter.

 

Med seier i NM-finalen klatret Haug en plass på NM-lista og endte til slutt på en femteplass i årets rallycross NM. NM-gullet gikk til Hans-Jøran Østreng, sølvet til Henrik Paulsen og bronsen til Jonas Dalseth Jacobsen. – Dette var absolutt ikke det resultatet vi hadde håpet på i år. Men, når tekniske problemer gjorde at vi havnet utenfor finale og uten NM-poeng i årets første NM løp ble det vanskelig og for alvor kunne kjempe om NM-medalje i denne klassen, hvor mange førere nå er med og kjemper i toppen. Etter dette har vi stadig sanket mer poeng, og det å kunne krone sesongen med en seier er bare fantastisk deilig, kommenterer Haug, som også benytter anledningen til å gratulere medaljevinnerne.

 

Sesongen er imidlertid ikke helt over for Haug. 1. og 2. oktober skal det kjøres NM-finale i bakkeløp i Larvik. Haug ligger i NM-sammendraget i bakkeløp på andreplass med 38 poeng foran Hans-Jøran Østreng med 32 poeng og rett bak ledende Stian Haugan med 54 poeng. – Haugan har vunnet bakkeløps NM de fem siste årene, så han er en virkelig hard nøtt å knekke.  Jeg satser mest på rallycross og er nok å anse som en outsider i bakkeløps NM. Men nå har jeg fått smaken på seier, så jeg skal gjøre alt som står i min makt for å ta hjem en NM-medalje til Grue, og aller helst av edleste valør, avslutter en medaljesugen Haug.