Avsluttet med stil

STCC. Foto: Jerry Karlgren
Daniel og Åsmund Holten avsluttet med stil under finalen i RallyX på Solvalla foran 15.000 tilskuere. Begge kjørte finaler og Åsmund ble nummer fem, mens Daniel igjen kjørte seg helt frem til pallen og en andre plass.

Etter tredjeplassen sist på Ring Knutstorp var målet til Daniel Holten en ny pallplassering på Solvalla, helst ett trinn opp. Han greide begge deler, og kunne gå opp på pallen bak teamkamerat i Olsbergs MSE, Sebastian Eriksson.
– Full klaff denne helgen. Det startet bra allerede på treningene der jeg var med i toppen, og på tidskjøringen var jeg raskest av alle, sier en svært godt fornøyd Daniel Holten etter at det hele er over.
Han kom seg greit gjennom de innledende omgangene og i semifinalen ble han nummer to bak nettopp Sebastian Eriksson.
– Vi hadde en strategi gjennom de innledende omgangene at jeg og Sebastian skulle komme oss inn i hver vår semifinale, og prøve å vinne disse for å få de to beste startsporene i finalen. Det gikk ikke og da var det bare å sikre andreplassen i semifinalen bak ham, og dermed tredjesporet i finalen, forklarer Daniel, som kom seg greit gjennom finalen, og altså inn til andreplass.
– Alltid litt kamp om posisjonene i starten, men det gikk greit for min del og jeg kunne etterhvert konsentrere meg om å sikre andreplassen i løpet innover mot mål.

Sebastian Eriksson ble vinner av det første RallyX-mesterskapet i Supercar,  foran Robin Larsson og Johan Kristofferson. Daniel Holten ble nummer fire.
– Muligheten til å klatre opp på pallen sammenlagt var til stede foran avslutingsløpet, men slik finaleløpet utviklet seg er jeg veldig godt fornøyd med det jeg fikk til. Andreplass i løpet, og dobbeltseier til Olsbergs MSE, sier Daniel, som likte seg på Solvalla, travbanen utenfor Stockholm,  som for tredje året var bygd om for STCC, og i år i også for RallyX.
– Med 15.000 rundt banen var det selvsagt moro å kjøre. Banen var fin med et langt asfaltstrekk der vi virkelig fikk brukt kreftene i Supercar´n. Gruspartiene kunne selvsagt vært bedre, men de er vanskelige å få til på en slik midlertidig bane.

Åsmund Holten avsluttet også kjøringen i RallyX i Supercar Lites med suksess, og for første gang gjennom de fem løpene i serien kom han seg til finale og endte på en femte plass. Sammenlagt i mesterskapet ble det en niende plass.