Avsluttet med seier – tar nytt steg

m_paaverud_16_09
Junior Team Norway-føreren Marcus Påverud har hatt lærerike sesonger i DS3-cupen. Nå ser 16-åringen mot utlandet.

– Det var utrolig deilig å kunne ta den siste seieren i DS3, sier Marcus Påverud, som ellers legger til at han har hatt en «grei» sesong da det har vært noe stang ut i enkelt løp.

Likevel har han skutt blink i år, med to seire, gull i den norske serien og U21-serien, og det står også stor respekt av sølvmedaljen han tok i den særdeles krevende danske serien.

Holdt hodet kaldt

Ettersom det ble 6. plass på tidkjøringen fikk han starte først fordi de seks beste ble snudd på startrekkefølgen. På Jyllandsringen tok Påverud starten, men ble jaget av gullvinner Jacob Mathiassen og svenske Emrik Smedberg.

– Jeg ble ganske presset av de to, men jeg hadde godt tempo og greide og holde dem bak meg. Jeg gjorde én feil hvor jeg glapp bremsepedalen, og da kan du si jeg fikk puls! Heldigvis klarte jeg å beholde posisjonen min, sier 16-åringen fra Tranby.

Ser mot langdistanseløp

Nå har han valgt å si takk for seg i DS3-cupen og ønsker å ta steget ut i det store utland. Derfor skal Påverud bruke høstferien på å teste en Honda Civic TCR som blir kjørt i et internasjonalt langdistansemesterskap. For det er dit han vil nå.

– Teamet jeg har kjørt for, Insight Racing, har hjulpet meg dit. Jeg har sett på bilene og det ser veldig kult ut!

Insight Racing har erfaring innenfor langdistansekjøring, som i hovedsak dreier seg om løp over 6, 12 eller 24 timer. Og da deler man også førersetet med flere.

– Slik det kan bli så kommer jeg til å kjøre en Honda Civic TCR sammen med en av de andre sjåførene fra DS3-cupen i samme team. Og Insight Racing har driftet Ferrari i langdistanse tidligere, sier Påverud.

Heftigere bil

Noen detaljer mangler, men alt i alt kan vi vente å se Påverud i denne bilen neste år. Vi snakker om 330 hestekrefter og seks-trinns F1-giring, og mer avanserte støtdempere og så videre enn det han har kjørt med i DS3.

– Dette er et ganske stort sprang videre, og jeg gleder meg utrolig å reise ned og teste nå. I praksis er dette en serie som kjøres over hele verden, men vi kommer ikke til å rekke det første løpet i Dubai, slik det ser ut til. Det er ikke noe vits i å dra ned halv-klare og kaste penga ut av vinduet, sier Påverud.

Foto: Morten Kimer Hansen