Avsluttet sesongen hjemme

NBF Talentutvkling avsluttet et spesielt år med online-trening denne uken. Til tross for koronapandemien kan likevel NBF Talentutvikling og Team Norway se tilbake på et bra år.

Tretti utøvere deltok da fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass arrangerte online-trening tirsdag denne uken. Dette var årets siste tirsdagstrening, som normalt sett arrangeres på Trento Kjeller den siste tirsdagen i hver vintermåned, men de to siste månedene har senteret vært stengt, og det har blitt arrangert online-trening isteden.

-Som de fleste andre har vi vært nødt til å tenke alternativt i år. Smittevern har gjort at vi ikke har fått gjennomført alle våre planer, men vi har vært kreative og har blant annet arrangert online-treninger, hjemmesamling med oppgaver, hatt mye fokus på simracing og årets høstsamling lagde vi som en film, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

I høstsamling-filmen oppsummeres også året med NBF Talentutvikling og Team Norway, og har du ikke sett den ennå, kan den sees her: https://fb.watch/2r8P3KVUl7/ 

På nettsiden til NBF Talentutvikling kan du også se alle andre nyheter om hva som har skjedd denne sesongen: https://bilsport.no/om-norsk-bilsport/talentutvikling/ 

(Artikkelen fortsetter under bildet):

-Til tross for pandemien har vi også fått gjennomført flere av de planlagte aktivitetene i år. Vi startet året med en samling på Olympiatoppen med elitelandslaget, vi har fått gjennomført flere tirsdagstreninger, vi har hatt en asfaltsamling på Rudskogen og en grussamling på Gardermoen. Vi klarte også å gjennomføre Bilsporttalentet på Vålerbanen, hvor det også var strenge smittevernregler. I tillegg har vår fysiske trener Jan Åge og vår mentaltrener Jon Krognes hatt mange økter med landslagsutøverne, vi har besøkt klubber og blitt eksperter på karanteneregler for bilsportutøvere som har konkurrert i utlandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, har også imponert til tross for at det har vært en spesiell sesong.

Mads Østberg og Torstein Eriksen vant WRC2 og ble kåret til Årets Bilsportutøvere, Andreas Mikkelsen har imponert stort i sitt comeback i R5-klassen, Ole Christian Veiby har levert solide resultater og fikk sin WRC-debut i høst og Eyvind Brynildsen har vært med på å vinne lagmesterskapet i WRC2.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Andreas Bakkerud har kjørt rallycrossbilen til Renault raskere enn noen har gjort før ham, Tommy Østgaard vant den digitale versjonen av 24-timersløpet på Le Mans, Fredric Aasbø vant løp i Formula Drift, mens Ayla Ågren dessverre ikke fikk kjørt da W Series ble utsatt til neste år. Men Mads Siljehaug, Dennis Olsen, Christian Krognes og Dennis Hauger har kjørt racing i mange land, og imponert med både seire og godt tempo.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Også førerne på satsingslandslaget har imponert. Martinius Stenshorne vant sesongavslutningen, Julie Nataas har imponert stort i amerikansk dragracing, Ola Jr. Nore vant Bilsporttalentet og har imponert stort i internasjonal rally, Marcus Ahlmann Sæter har kjørt sterkt i italiensk gokart, Thomas Bryntesson har som vanlig kjempet i toppen i Rallycross-EM og Marcus Påverud har imponert i sin Lamborghini. Sivert Svardal har utsatt sin EM-satsing, men har kjørt i Norge, mens Emil Heyerdahl dessverre ikke fikk kjørt stort på grunn av pandemien, men har spennende planer for neste år.

På juniorlandslaget gror det veldig godt. Ole Henry Steinsholt har også prioritert kjøring i Norge, hvor han har hatt imponerende resultater, og det samme har Stian Lie og Mina Pedersen. Gutta i NextGeneration, Karl Peder Nordstrand, Dennis Bjerke, Oskar Biksrud og Benjamin Fuglesang, har imponert stort både i digitale og virkelige billøp. Felix Heiberg og Emil Gjerdrum har også kjørt bra, og Niklas Abrahamsen har imponert i sin overgang til bil.

-Nå venter snart en liten juleferie, men på nyåret er vi i gang igjen. Vi skal blant annet ta med noen utøvere til fjellet for å kjøre på is, også skal vi ta ut landslagene våre for 2021. Vi har vært nødt til å utsette noen planer på grunn av pandemien, som ennå ikke er over, men vi håper at ting normaliserer seg i løpet av året. Før den tid vil vi ønske alle en god jul og et godt nytt år, avslutter Atle Gulbrandsen.