Avsluttet sesongen med seier

moller_15_okt2
Møller Bil Motorsport avsluttet en fantastisk sesong i årets tyske langdistansemesterskap VLN på Nürburgring Nordschleife med seier.

 

Møller Bil Motorsport med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold avsluttet årets sesong på samme måte som de startet – med å være øverst på seierspallen. Teamet har også kjørt inn til to andreplasser denne sesongen, og dermed er 2015 den beste sesongen til Møller Bil Motorsport noensinne.

 

Lørdagens løp ble først utsatt på grunn av tett tåke på Nürburgring Nordschleife, men da tåken lettet kjørte det norske Audi-teamet inn til en andreplass på kvalifiseringen i klasse SP3T for biler med toliters turbomotorer. Løpet ble så kortet ned fra fire til tre timer.

 

Atle Gulbrandsen startet løpet, gikk rett i tet og var ti sekunder raskere enn bilen på andreplass på den første runden. Men på den neste runden fikk den femsylindrede bilen opp sitt beryktede tempo, og gikk etter noen runder forbi Møller Bil Motorsport og opp i ledelse. Møller Bils mekanikere med den faste staben bestående av Leif Erik Vik, Ted Trønnes, Anders Lindstad og Stian Skårsmoen gjorde så et fantastisk depotstopp sammen med teamets gjestemekanikere, og Kenneth Østvold var bare sekunder bak lederbilen da han tok over rattet.

 

Kenneth var imidlertid uheldig og tapte tid på å bli liggende bak en Porsche som sperret han i flere runder, men tok over ledelsen da lederbilen i klasse SP3T gikk inn til sitt andre depotstopp to runder før Møller Bil Motorsport. Til slutt var det Håkon Schjærins tur etter nok et godt depotstopp, og på dette tidspunktet var Møller Bil Motorsport bare sekunder bak lederbilen. Men så ble løpet stoppet på grunn av tykk tåke, og da sier reglene at man trekker fra den siste runden hvor rødflagget kom ut – og på det tidspunktet ledet Møller Bil Motorsport klassen. Dermed kunne det norske Audi-teamet juble for seier.

 

– På en måte var vi heldige i dag med tanke på at vi ikke hadde gått inn til vårt siste depotstopp da løpet ble offisielt avsluttet, men slik er reglene og vi forsøker alltid å ta vårt siste depotstopp så sent som mulig nettopp fordi det kan være en sjanse for rødflagg. Den taktikken traff vi perfekt med i dag. Vi var også i ferd med å ta innpå lederbilen og det er godt mulig at vi hadde kommet forbi uansett. Tatt i betraktning at det var vi som hadde uflaks sist da vi ledet, men måtte bryte på grunn av tekniske problemer, og at vi hele sesongen har vært underdogs, men kjempet i hvert eneste løp, så føles denne seieren absolutt fortjent, sier Håkon Schjærin.

 

Rundt 30 000 tilskuere var på plass for å se finaleløpet i årets VLN-mesterskap, hvor mer enn 130 biler i mange forskjellige klasser deltok. I tillegg til å vinne klasse SP3T ble Møller Bil Motorsport nummer 16 totalt.

 

– Dette har vært en veldig bra sesong for oss, og vi vil benytte anledningen til å takke hele teamet, alle våre samarbeidspartnere og supportere. Vi er en stor gjeng som reiser på løp i Tyskland bestående av alt fra mekanikere til guider for gjestene våre, og alle er helt avgjørende for den suksessen vi har opplevd i år. Uten samarbeidspartnerne våre hadde heller ikke dette vært mulig, så tusen takk, avslutter Håkon Schjærin.