Ayla Ågren i WSK-finale i Spania

ayla-wsk_500.jpgAyla Ågren (16) fra KNA Varna kjørte inn til en oppløftende 19. plass i sitt første internasjonale løp noensinne i gokartklassen KF2 i Spania i helgen.

Ayla har kjørt enkelte løp i KF2 hjemme i Norge i år, men ikke vært gammel nok internasjonalt før nå. I helgen debuterte hun i det knallharde selskapet i World Series Karting (WSK) på Zuera-banen i Zaragoza i Spania. Det endte med en oppløftende 19. plass. Hun var enste jente blant de 34 som kvalifiserte seg til finalen. Totalt var det 88 førere som stilte til start i kvalifiseringen.

-Det var en tøff helg. De beste konkurrentene er opptil fire år eldre enn meg, så det var harde tak. Banen var også hele 1 700 meter lang, og det var uvant for meg. Men jeg er veldig godt fornøyd med sluttresultatet. Det er små marginer i denne sporten, sier Ayla Ågren.

Under tidskvalifiseringen kjørte Ayla inn til en 26. plass. I første innledende heat kom en konkurrent flyvende over Aylas kart, med det resultatet at tennpluggen knakk. Dermed var det ødelagt.

I andre heat gikk det bedre og Ayla endte på en 11. plass.

-Selv om det var mye nytt og ukjent for meg i denne klassen, så var faktisk kjøringen bedre enn jeg er vant med. Det er mer erfarne førere, og det var ikke så mye rot i feltet som det ofte har vært i KF3, kan Ayla fortelle.

I tredje heat fikk Ayala Ågren en kjempestart. Hun var en stund oppe på 5. plass, men gjorde en feil slik at tre konkurrenter smatt forbi. Allikevel ble det 8. plass.

I prefinalen var Ayla uheldig igjen. En konkurrent kjørte på henne bakfra, med det resultatet at både bakstilling og rattstamme ble skjev. Dermed måtte pappa Glenn Ågren jobbe iherdig for å få karten startklar til finalen.

Det gikk bra, og selv om Ayla startet fra 29. startspor, klarte hun å avansere ti plasser slik at det ble 19. plass i mål.

Finn Erik Rismyhr endte på en 16. plass i samme klasse.

Ayla Ågren tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og skal deltar både i klassen KF2 og KF3 i årets sesong.