Ayla brukte stipend fornuftig

Ayla_Aagren
Ayla Ågren valgte å bruke presidentens utviklings stipend på en test i Cooper Tire USF2000 powered by Mazda bilen, på banen MSR Houston i forrige uke.

Det var under NBFs pemieutdeling tidlig på årets at Ayla Ågren ble tildelt Presidentens utviklingsstipend på kr. 50 000,-. Nå hjar han brukt stipenden på en vellykket test.

-Dette ønsket vi å gjøre fordi testing før sesongstart er ekstremt viktig for å kunne være med fra start i sesongen, og siden dette er ett skritt opp for min del fra i fjor er det en bil jeg må lære meg å kjenne siden jeg ikke har kjørt denne klassen før, sier Ayla.

 

Målet for denne testen var å lære så mye som mulig om bilen og finne følelsen av hvor dekk og bil yter på sitt beste, for så å ta med seg denne kunnskapen mot sesongen.
-Dette fikk vi helt klart igjen for, både på tørt og vått føre. Hvor vi la vekt på å kjøre runder for at jeg som fører skulle få muligheten til å forstå og kjenne på bilen uten for mange endringer på set up.

 

De største forskjellene kjøremessig i denne bilen er down force og i samsvar med dette også bremse utførelsen. Dette var to punkter jeg jobbet mye med under denne testen, hvor MSR Houston er en veldig teknisk bane. Og hvor vi så størst fremskritt på data, i henhold til testens første pass og testens siste pass.

 

 

Kommentar i fra kjøre coach Anders Krohn:

 

“Ayla testet den 16 og 17 februar på den tekniske MSR Houston banen, og gjorde store fremskritt. Det var en viktig test for henne for å bli kjent med den nye Formel 2000 bilen hennes. Hun har tatt ett stort steg opp i år til det amerikanske Formel 2000 mesterskapet, og denne testen var ett stort steg mot å bli klar for årets vintermesterskap hvor hun forøvrig sikret seg en imponerende åttendeplass på NOLA banen under sin første løpshelg”