Ayla leder fortsatt i USA

A_Aagren_14_sept
Thompson Speedway, CT var banen F1600 Championship Series var å kjørte på forrige helg. Denne gangen var det trening både torsdag og fredag, før seriene med kvalifiseringen og løp begynte på lørdag og søndag morgen.

«Treningen gikk bra, vi vet hva vi har å jobbe med og hvilke utfordringer vi mest sannsynlig kommer til å få i løpet av helgen. Så det er bare å forberede seg så godt som mulig, og kjøre på»- sier Ayla.

Ayla hadde denne helgen også besøk av hovedsponsoren Energima. » det er veldig gøy at de hadde mulighet til å komme over å være en del av et løp denne sesongen. Og det hadde hvert ekstra gøy om vi kunne fått til et bra resultat når de er her.»

Lørdag ettermiddag kvalifiserte F1600 kategorien seg. Med fuktig varme på den 8 svingede banen, ble det glattere og glattere der ute for førerne, og Ayla kvalifiserte seg inn på en 4de plass. » så klart vil man alltid stå først, men vi viser tydelig i løpet av denne kvalifiseringen at farten min alene (uten å ligge i dragsuget) er veldig god, og når det bare er ett par hundredeler som skiller oss, skal vi være med i kampen om førsteplassen her».

Senere på lørdagen startet første løpet for helgen. Da fra ytterspor, var Ayla godt  med i starten og klarte sammen med en annen fører å dra i fra resten av feltet. Ayla endte opp på en annen plass i dette løpet.

» Dette var gode poeng mot mesterskapet. Veldig gøy å kunne få en pallplass når vi har Energima på besøk, men aller best hadde det hvert å stå på toppen. Men vi jobber videre mot morgen dagen med ny kvalifisering og løp. Vi har noen endringer vi må gjøre for å være raskest der ute, men vi jobber bra sammen i team Pelfrey så dette skal vi klare.»

En kjøligere søndag starter med tidskvalifisering, hvor Ayla kjører inn til en 3de tid. Ekstra tett denne dagen, hvor det kun var snakk om tusendeler. Ayla vil da starte på innersporet i løp 2.

» En forbedring fra gårsdagen, og det ser positivt ut for løpet senere i dag.» Sier Ayla

Starten i løp to gikk ikke helt som Ayla ville. Hun datt ned til en 6plass etter en kaotisk start og justeringer med girkassen. Hun lå lenge å kjempet for å komme forbi 5 og 4 mann, men når hun først kom forbi dro hun i fra og begynte ned hentingen av teten som var 3,2 sekunder forran. Hun kjørte seg opp til en 2de plass, og lå der helt til siste runde. Site runde var den en insidens med en annen fører, og Ayla endte da opp på en 6 plass i løp 2.

» Skuffende at løpet endte på denne måten. Men jeg er fornøyd med opphentingen min etter starten, og hvordan jeg klarte å dra i fra 4 og 5 mann for å ta igjen teten. Insidenten som gjorde at jeg ikke fikk en pallplass, var så klart veldig kjedelig når man havner i en sånn situasjon man ikke har kontroll over selv. Men det er sånn Racing er noen ganger, og vi kommer sterkere tilbake til siste løps helgen som er i Watkins Glen i Oktober».

Ayla leder fortsatt sammenlagt i mesterskapet, men det er tett mellom førerne så hun må ha gode resultater neste løpshelg.

BILSPORTTALENTET
Før neste løpshelg har Ayla flere nye utfordringer , hun har som en av 5 utøvere i Norge (innen all bilsport) blitt tatt ut til Bilsporttalentet 2014. Dette er den gjeveste konkurransen en kan bli tatt ut til hvor man da konkurrerer om  tittelen årets Bilsporttalent. Konkurransen består av flere elementer, kjøring  av forskjellige type biler, fysisk test og en presentasjon/ intervju del. Premien heder å ære samt ca 330.000,-