Ayla med sterk debut i USA

ayla_aagren470.jpgFor ett par uker siden var det ikke mange som kjente navnet Ayla Ågren i USA, men det endret seg fort da den 18 år gamle jenta som er med i Junior Team Norway nesten tok pallplass i sin andre helg som formelkjører i Skip Barber Mesterskapet.

Ayla har gjort ett stort hopp foran årets sesong, og har valgt bort karting til fordel for formelbil i USA. Det hele begynte med en Formel 2000 test i Florida i fjor høst, og deretter var siktet rettet mot satsing i USA og Skip Barber for 2012 sesongen. Skip Barber skiller seg fra andre racingmesterskap med at det ikke er individuelle team som driver bilene, men ett stort team som driver hele flåten av løpsbiler. I USA har Skip Barber i mange år vært kjent som det første steget inn mot profesjonell racing, og Ayla begir seg nå ut på ett eventyr uten like.

– Å ha kommet over til USA har helt og holdent hvert en positiv opplevelse for meg. Alt fra nye mennesker og nytt miljø, til hoppet fra kart til bil. Sa Ayla som nettopp avsluttet årets andre løpshelg på Lime Rock Park.

– Under den første løpshelgen på Road America viste jeg at farten var til stede, men jeg manglet en del på forståelsen av hvordan taktikkeriet funket i disse bilene. Så resultatene ble ikke det tidene tilsa. Men progresjonen var stor da vi kom til andre løpshelgen som var på Lime Rock Park. Jeg fant meg fort til rette på denne banen, så det ble lettere å fokusere på kjøreteknikk og løpstaktikk. Dette og med god hjelp fra treneren min Jonatan Jorge, gjorde til at jeg kunne være med å hevde meg i toppen. Og endte helgen med raskeste runde tid under hele helgen, bare tre tiendeler bak banerekorden.

Sist helg kjørte den målbevisste tenåringen inn til fjerdeplass på Lime Rock banen, og hadde det ikke vært for en uheldig tur innom pit lane ville hun sannsynligvis stått på pallen. To uker tidligere på Road America viste hun at farten var inne med å matche rundetidene til vinneren, og med litt mer erfaring ble det sammenlagt raskeste rundetid på Lime Rock Park.

– Ayla har imponert meg noe utrolig, kommenterte Aylas manager, Anders Krohn. – Jeg så allerede i fjor da hun testet en Formel 2000 bil at hun hadde et spesielt talent, men det hun har gjort nå er ganske utrolig. At hun allerede er på fartsnivå med etablerte førere i Skip Barber lover ikke bare bra for årets sesong, men også fortsettelsen. Det er utrolig kjekt at Ayla har valgt å gå den Amerikanske stigen, og jeg gleder meg veldig til å jobbe videre med henne for å sikre en langsiktig karriere som profesjonell racingfører.

Det neste løpet i Skip Barber kjøres på den legendariske Laguna Seca banen i California 4.-5. august. Før den tid er det fysiske og mentale forberedelser som gjelder.