Ayla på 12. plass i Parma

a_aagren_port.jpgAyla Ågren endte på 12. plass i KF2 under helgens løp i Industricupen italienske Parma.

For siste gang ble det kjørt gokart løp i Parma, da den prestisjefulle Industri Cupen ble kjørt for aller siste gang. Som vanlig blir klassene fult opp av fabrikkskjørere på et blunk, så bare det å komme med i dette løpet er vanskelig.

KF2-klassen var som vanlig tøff med mange gode kjørere. Ayla hadde noe chassis-problemer i begynnelsen, det var dekkene som ga mest hodebry. Man fikk utdelt fjorårets bakdekk og årets framdekk, så det ble en veldig ubalanse i karten.

Tidkjøringen gikk ganske greit. Ayla ble nummer 9. i sin gruppe og 16 totalt.

Første innledende gikk strålende, selv fra det vanskelige yttersporte fikk Ayla en fin start. Det var veldig mye «stygg» kjørning denne helgen, mange krasjer og stygg fighting i alle heatene. Men denne gangen var Ayla tøff og sto på og jobbet seg inn til en 5 plass.

Andre innledende gikk også bra, men her ble det en startkrasj som gjorde at det ble gult flagg rundt hele banen. Ayla lå på 11. plass da «starten» gikk igjen , men hadde farten og kjørte glimrende og kom inn til en 6 plass.

Disse to plasseringene holdt til en 10. startposisjon i finalen.

Det var 34 førere i finalen, og da starten gikk var Ayla greit med. Hun kom ut på en 11. plass.

Ayla fikk mye «juling» og mange stygge påkjørsler bakfra, men hun kjørte videre og kjempet seg framover. Etter en stund mistet Foster Joens (nr.2 i EM) som lå foran Ayla, bakfangeren. Dette gjorde at Ayla ikke kom seg forbi og han hindret henne i tre runder før han selv fikk teknisk flagg og måtte kjøre inn. Da var teten kommet såpass langt foran at det var bare å konsentrere seg om å holde resten av gjengen bak seg.

Ayla kjørte seg inntil en fin 12 plass, men var ikke helt fornøyd selv. Etter å ha fått roet seg og studert resultatlisten og hvilke førere som var foran henne , forsto hun jo at det var en flott prestasjon i sitt andre løp denne klassen.

Neste løp for Ayla vil bli Super National i Las Vegas den 20 – 24 november. Der er det nå 100 påmeldte i Aylas klasse, så dette blir et tøft og interessant løp.