Ayla tilbake i St. Petersburg

A_Aagren_16_03
Første løpet for sesongen for Team Norway-føreren Ayla Ågren ble kjørt i helgen. Løpet Firestone Grand Prix of Saint Petersburg ble kjørt gjennom gatene i byen Saint Petersburg, Florida.

-Det er alltid like gøy å komme tilbake til St. Pete. Det var her jeg bodde de første 3 årene etter jeg kom over til USA, så det føles ut som man kommer tilbake til “home away from home.

Klassen Cooper Tires USF2000 powered by Mazda, som Slemmestad jenta konkurrerer i hadde sitt første trenings pass på banen Torsdag kveld. Etter forklaring fra Ayla ble det ikke mange rundene de fikk kjørt. “Det første passet på gate baner har alltid en tendens til å bli litt hipp som happ. Ligger som oftest mye gate-støv på banen, så det er lite feste. På grunn av dette er det lett å gjøre feil som får store konsekvenser når man treffer veggen. Dette var det en av konkurrentene som gjorde , og det tok lang tid å rydde oppi. Så i løpet av det første passet fikk vi kun 4 effektive runder i løpet av 30 minutter. Men heldigvis så er det er likt for alle, og bare å jobbe videre til neste treningsrunde” – forklarer Ayla.

 

Oppsettet for denne løpshelgen var noe annerledes for klassen Ayla kjørte, så de hadde sin tidskvalifikasjon fredag ettermiddag, og kjørte begge sine løp på lørdagen. Ayla endte opp med å starte bakerst i startfeltet for begge løpene på lørdag, etter en teknisk regelendring fra i fjor.

 

-Første løpet var veldig kaotisk, vi hadde flere runder bak safety bilen, enn klare runder (grønne som Ayla sier). Men jeg holdt meg unna trøbbel og endte opp på en 10 plass. Så klart vil man alltid komme høyere opp en det, men det er bra poeng å ta med seg videre inn i mesterskapet.”

 

Løp 2 startet nordboeren igjen bak i feltet, og klatret seg oppover, og endte til slutt etter en heftig faight opp på en 13 plass. En noe skuffet Ayla sier -Absolutt ikke hvor vi vil være. Testing før dette løpet var veldig bra, hvor vi var raskest det siste passet før vi satt snuten mot Florida i fra Alabama. Så så klart er dette en skuffelse. Men vi jobber hardt på videre, og kommer tilbake sterkere til neste event, som er nettopp banen vi var raskest på under testing – Alabama Motorsports Park i Alabama.

 

Neste event for Ayla med John Cummiskey Racing og resten a USF2000 feltet er på Barber Motorsportspark  22-24. april sammen med resten av Mazda Road to Indy seriene og Verizon Indycar Serien.