Børseth er Europamester

borseth.jpgKnut Ove Børseth sikret seg EM-tittelen i rallycross divisjon 2 fra sidelinja. Mats Lysen sikret seg den ved å vinne, mens Sverre Isachsen endte på 4. plass i Polen og er dermed fortsatt på sølvplass i divisjon 1.

Det var ikke bare unge Mats Lysen som kunne juble i Polen søndag. Knut Ove Børseth fra Ler i Sør-Trøndelag kunne også innkassere EM-tittelen, og det gjorde han fra sidelinja på grunn av tekniske problemer. Han fikk problemer med motoren allerede på lørdag, og kjørte kun tredjeomgang på søndag for å sikre seg nødvendige poeng. Med kun åtte startende i Divisjon 2, ble han sist, men tok ni verdifulle poeng. Konkurrenten Jos Sterkens fra Belgia, kunne true Børseth denne helgen, men Sterkens ble nummer fire, og da har Børseth tatt EM-gullet i den nye Divisjon 2-klassen.- Jeg har aldri vært så nervøs for en finale jeg selv ikke har kjørt. Dette er et plaster på såret med tanke på alle problemene jeg har vært igjennom de to siste ukene. Nå kan jeg reise til Tsjekkia uten press, og kjøre for moroa. Det er deilig å ta tittelen nå, men spesielt å sikre den uten å ha vært særlig delaktig selv. På en annen side har jeg fem seirer denne sesongen, så jeg føler jeg har fortjent den, understreker Knut Ove Børseth.

Divisjon 2 fikk nye regler dette året, og deltakelsen har økt i løpet av året. Nå tror Børseth at klassen vil få en enda bedre utvikling neste år.

– Det kommer flere nye biler neste år, og Divisjon 2 er en klasse under utvikling på en positiv måte. En fin klasse å starte en EM-karriere i. At jeg er den første som får EM-tittelen her, verdsetter jeg veldig høyt. Utrolig stort. Jeg håper vi kan være med å påvirke denne klassen videre, sier trønderen Børseth.

Isachsen på 4. plass
Sverre Isachsen kjørte inn til 4. plass i divisjon 1 under helgens EM-runde i rallycross i Polen. Han hadde både Michael Jernberg og Kenneth Hansen foran seg, og det var ikke bra med tanke på EM-kampen. Den norske Ford-føreren beholdt andreplass sammenlagt, men er nå fem poeng bak Jernberg.

Divisjon 1-finalen skulle bli en spennende affære, selv om Andreas Eriksson kommandoen raskt. Sverre Isachsen ble liggende på fjerdeplass, med Michael Jernberg og Kenneth Hansen for seg.
Frode Holte hadde varierende prestasjoner i helgen, men finner ingen spesielle lyspunkt. Han kjørte seg likevel opp fra B-finalen og var veldig godt fornøyd med sin egen kjøring der. I A-finalen derimot ble han stående etter at styringa ble ødelagt.

– Jeg fikk en smell i starten så bilen ble umulig å kjøre. Etter dette skled jeg ut i alternativsporet, og ble stående. Jeg tror jeg hadde fått sjetteplass uansett, sier Holte.

– Det har vært en helg som har gått opp og ned. Nå skal det bli godt å bli ferdig med sesongen. Jeg er litt lei nå, innrømmer Volvo-føreren.

Even Hvaal debuterte i Divisjon 1 med blandede følelser.

– Mange rare opplevelser. Et par gode tider, men alt i alt har jeg meg selv å takke, sier Hvaal, som «bare» kom til C-finale.

Han synes Divisjon 1 var hardere enn forventet.

– Du må ha det beste teamet, den beste bilen, og du må være best sjåfør. I tillegg holde deg unna de største smellene, selv om man må kjøre hardt, oppsummerer Citroën-føreren.

Morten Bermingrud hadde heller ikke flaksen på sin side.
– Da jeg satte andretid i går, regnet det i siste heatet. Ellers har det ikke gått min vei denne helgen, sier Bermingrud, som satser på A-finale i Tsjekkia neste helg.

B-finalen i Divisjon 1 ble en kort affære for Ole Kristian Nøttveit også. Han kom kun 200 meter.
Divisjon 1:
1. Andréas Eriksson Ford (S)
2. Michael Jernberg Škoda (S)
3. Kenneth Hansen Citroën (S)
4. Sverre Isachsen Ford (N)
5. Stig-Olov Walfridsson Renault (S)
6. Frode Holte Volvo (N)
10. Ole Kristian Nøttveit Ford (N)
12. Morten Bermingrud Citroën (N)
13. Even Hvaal Citroën (N)

Sammenlagt Divisjon 1:
1. Michael Jernberg (S) 126
2. Sverre Isachsen (N) 121
3. Kenneth Hansen (S) 110

Divisjon 2 Polen:
1. Guino Kenis BMW (B)
2. ?ukasz Zoll BMW (PL)
3. Roman ?astoral Opel (CZ)
8. Knut Ove Børseth Ford (N)

Sammenlagt Divisjon 2:
1. Knut Ove Børseth (N) 139
2. Jos Sterkens (B) 115
3. Guino Kenis (B) 106