Børseth vant i Østerrike

ko_borseth.jpgDet ble årets svakeste EM-runde i rallycross sett med norske øyne i Østerrike. Men Knut Ove Børseth vant divisjon 2 i et dramatisk løp.

På lørdag fikk man ikke kjørt ferdig divisjon 1 i første omgang på grunn av en voldsom krasj. I dag var det igjen dramatikk da svenske David Johansson slo voldsomt rundt med sin Peugeot 206 i B-finalen i divisjon 1A. Johansson måtte fraktes til sykehus, og løpet ble sterkt forsinket.

For første gang i år var det ikke norske førere på pallen i verken divisjon 1 eller divisjon 1A. I divisjon 1 ble det helsvensk med Michael Jernberg, Kenneth Hansen og Stig-Olov Walfridsson.
I divisjon 1A var Mats Lysen for første gang i år utenfor pallen med femteplass. Pallen ble teppebombet av russere. Eduard Leganov vant, foran Timur Timerzyanov og Ildar Rakhmatullin.

Helgens runde avr den femte og siste i vårsesjonen av EM, og av de fem rundene som nå er kjørt skal førerne stryke sitt svakeste resultat. For Mats Lysen betød det at han strøk dagens løp, og at han nå leder EM med bare tre poeng til Leganov.

Sverre Isachsen, som hadde fire andreplasser foran dagens løp, måtte også stryke sitt resultat fra Melk. Han leder fortsatt EM, tre poeng foran Jernberg.

Knut Ove Børseth ligger på andreplass i divisjon 2, til tross for at han har vunnet tre av fem runder. Han er kun ett fattig poeng bak Jos Sterkens.