Bakken vant Rally Hokksund

jo_inge_bakken.jpgJo Inge Bakken og hans kartleser Gunnar Aarnes fra KNA Kongsvinger vant Rally Hokksund på lørdag i sin Mitsubishi Lancer.

Kongsvinger-duoen har byttet fra Ford Fiesta til Mitsubishi i år, og på lørdag kom den første seieren i KNA Eikers Rally Hokksund.

Storfavoritt og NM-leder, Martin Stenshorne, måtte bryte allerede på første farstetappe med girkassehavari i sin Mitsubishi. En nedtur på hjemmebane selvfølgelig, men det gjorde at kampen om seieren ble åpen.

Første etappe, den 11,6 km lange Hagatjern, var det Thomas Kvam som noterte bestetid i sin Subaru Cup-bil. På den andre etappen, den 11,95 km lange Hoensveien, ble vunnet av Bakken som dermed tok ledelsen.

SS3 var Hagatjern for andre gang, og da gjentok Thomas Kvam suksessen og vant. Bakken var fem sekunder bak, men beholdt ledelsen med ett fattig sekunds margin til Kvam.

Da Hoensveien ble kjørt for andre gang skulle det avgjøres. Bakken smalt til med bestetid, mens Kvam kjørte av veien. Dermed kunne Jo Inge Bakken innkassere seieren, 58 sekunder foran Vidar Furuseth som tok 2. plassen i en Mazda 323. Tredjeplassen gikk til Jørn Moen som kjørte en Nissan Almera Kit Car.

Komplette resultater