Bakkerud fikk drømmen oppfylt

a_bakkerud_telenor.jpgRallycrossfører Andreas Bakkerud (19) fra Bergen fikk beskjeden han har drømt om i hele år foran 15.000 tilskuere på Solberg Extreme Motorshow i Telenor Arena . Kontrakten med proffteamet SET Promotion var i orden, og Andreas skal kjøre full EM-sesong i rallycross for dem i 2011 i tilegg til NM-runden hjemme i Bergen.

– En ubeskrivelig opplevelse og utrolig stort for meg. Det har vært en fantastisk uke, sier Andreas Bakkerud som forrige Lørdag vant prisen Årets Bilsporttalent 2010. – Den seieren henger høyt, og er vel noe av det gjeveste en ung bilfører kan vinne, sier Andreas. Samtidig var det nettopp denne seieren og pristipendet på 325.00 som gjorde en avtale med det finskbaserte rallycrossteamet mulig.

Ting var imidlertid ikke helt i boks, og Andreas viste ingenting om det harde arbeidet teamet hadde lagt ned de siste døgnene. – Det var knallharde forhandlinger, og hektisk jobbing, men vi er fornøyd med løsningen vi kom framtil. Avtalen har en verdi på nærmere 2 millioner, og vi er veldig fornøyd med innholdet. sier team manager Raymond Handeland. Fire av årets sponsorer strakk seg også litt ekstra, og dermed ble avtalen klar.

Andreas kjørte sammen med fem andre talenter showkjøring med Gokart under Solberg Extreme Motorshow, og etter at oppvisningskjøringen var over ble Andreas tatt til siden for ett intervju. Han viste da ingenting om hva som ventet han etter hektisk arbeid i kulissene. Etter noen korte spørsmål leste speakeren leste opp ett brev for Andreas som bekreftet at avtalen med SET Promotion var i boks. – Det bruste i blodet da, og jeg ble veldig overrasket, og veldig stolt av det arbeidet teamet har lagt ned. Samtidig var det utrolig rått at 15.000 tilskuere reiser seg og klappet for meg, forteller unggutten som virkelig fikk sin drøm oppfylt.

– Vi er jo ikke helt i mål enda og veldig mye arbeid gjenstår før alt er på plass. Teamet har brukt all vår egenkapital etter salget av årets bil for og garantere for en avtale, men vi har god tro på at alt skal være klart like over jul, sier Bakkerud. Teamet SET Promotion eies og driftes av tre ganger Europamester Jussi Pinomäki. – Jeg er fornøyd med og få Andreas med på laget, og gleder meg til en svært spennende sesong, sa Pinomäki etter at avtalen var signert.

Avtalen er svært omfattende, og ble veldig god for Andreas.
– Alt utstyr og team profileres etter våre ønsker, samtidig beholdes den velkjente lyseblåfargen på løps-bilen. Vi fikk også på plass noen viktige elementer utenom selve EM kjøringen. Det viktigste for oss var kanskje NM runden Bergen. Vi må profilere oss god hjemme, og gleder oss til og vise hele teamet hjemme i Bergen, sier Handeland. Med i kontrakten er også omfattende testing med blant annet test-løp før sesongen i Nederland og en test på den Norske EM banen i Trondheim. – At teamet er basert i utlandet ser vi bare på som en fordel. Vi får dermed større mulighet til og fokusere på de viktige tingene rundt Andreas, mens SET Promotion tar det hele og fulle ansvaret for driften av bilen, sier Handeland.

Bakkerud har de siste årene vært bosatt i svenske Torsby, men på nyåret flytter han hjem til Bergen og retter fokus fullt mot motorsport. – Det er en lettelse og allerede nå kunne senke skuldrene å jobbe med riktig fokus inn mot neste sesong. Føler at vi har gjort en god jobb nå, og jeg skal ivertfall gi alt for og nå målet mitt om EM seier i 2011, avslutter en smilende Andreas Bakkerud.