Bakkerud fornøyd med EM-runden i Finland

bakkerud-sf.jpgDet ble en sjetteplass i divisjon 1A under EM-runden i Finland for Andreas Bakkerud. – Jeg er jo ikke fornøyd med å bli nummer seks, men jeg er fornøyd med  helgen totalt sett, sier Bakkerud.

Ting gikk ikke akkurat slik Bakkerud hadde håpet i helgen. I finalen kom Andreas sist ut etter en litt dårlig start. – Opp den første bakken bestemte jeg meg for at nå har jeg bare en sjanse, forteller Andreas.

– Jeg la meg i yttersving på grusen og prøvde og passere der. Dessverre slapp det fullstendig og jeg var langt ute i de finske skoger før jeg fikk snudd, forteller Andreas. Dermed var alt håp om høyere plassering ute, selv om han kjørte innpå bilene foran ganske mye i de fem finalerundene var det ikke nok til og avansere noe. Lørdagen var bortimot perfekt, men i dag har det vært litt småtull. Det meste er min egen feil, men jeg slet litt med varmen. Det er jo ikke lett og fokusere eller når svetten renner i øynene mens du kjører, sier unggutten.?

– Mest fornøyd er jeg imidlertid med jobben gutta i teamet har gjort i helgen. Alt har fungert topp, og vi har hatt en kjempe helg sammen.

Lørdag var Andreas raskest i tidstreningen og kjørte inn til en sterk 2. tid i første omgang. – Jeg lå på siden av vinneren Timerzyanov over mål linjen, og var bare 0.2 sekunder bak. Søndag ble det en sjette og en femte tid. – Jeg slet litt mer søndag, men det var veldig tett i toppen. Målet vårt denne sesongen har vært A-finaler, og når jeg kvalifiserer meg til ett 4. spor er det bra, sier unggutten.

Teamet har nå flere svært spennende planer på gang, og går en travel sommerpause i møte.
– Jeg gleder meg, vi har allerede startet og tenke på 2011 sesongen, sier Andreas.