Bakkerud fornøyd med VM-åpningen

A_Bakkerud_15_POR2
Andreas Bakkerud tok en femteplass i VM-åpningen i rallycross, og sikret 21 viktige mesterskapspoeng. – I fjor ble jeg nummer to her, men tok mindre mesterskaps poeng. Mitt fokus i år er jevnere prestasjoner hele helgen, og klare å ta med flest poeng mot målet om en VM-tittel, sier Andreas Bakkerud.

Helgens gikk i Portugisiske Montalegre, på en bane 1800 meter over havet.
Hele helgen høljet regnet ned – noe som burde passe bergenseren perfekt.
– Etter flere tette fighter på den første runden i finalen havnet Bakkerud bak i feltet, og slet med å finne veien fram i gjørma. – Det fungerte bra i de innledende rundene, men i finalen ble forholdene og regnet faktisk for heftige for en bergenser også. Jeg har aldri kjørt under så vanskelige forhold før, smiler Bakkerud.

I fjor hadde Bakkerud mye trøbbel i de innledende kvalifiseringsomgangene, men denne helgen viste han at han tenker annerledes. – Det gjelder å være i toppen og holde prestasjonene så jevne som mulig. Da kommer tidene og også poengene.

Etter tre kvalifiserings omganger var han beste fører etter en bestetid og to andre tider.
En dårlig start i fjerde omgang gjorde at han til slutt endte på tredje plass før semi-finalene. I semi-finalen ble det andre plass bak Petter Solberg.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å finne farten og rytmen fra fjoråret så raskt.
Teamet har gjort en veldig god jobb i vinter med den nye bilen – og det var godt å komme i gang med sesongen nå, forteller Bakkerud.

De neste utfordringene kommer umiddelbart for Bakkerud og teamet:
– Teamet pakker søndag ned her i Portugal og kjører direkte til Hockenheim i Tyskland. Allerede på Torsdag kjører vi trening, og til helgen kjører vi årets andre VM-runde der sammen med DTM, det tyske racing mesterskapet. Det skal bli spennende og presentere rallycross for et helt nytt publikum, sier Bakkerud.

Etter første runde ligger Bakkerud som nummer fire i førermesterskapet, 6 poeng bak fjorårets verdensmester Petter Solberg.