Bakkerud går for nytt gull!

a_bakkerud_gulljubell.jpgÅrets EM i rallycross innledes på Lydden Hill i England i Påskehelgen. Mange norske stiller til start, men kun en av våre regjerende mestere. Andreas Bakkerud (20) fra Bergen er klar i sin målsetting: -Jeg går for et nytt EM-gull!

Knallsterk fjorårssesong
Fjoråret ble en suksesshistorie av de sjeldne for talentet fra Bergen. Bakkerud ble like godt europamester allerede i sin andre fulle sesong som internasjonal rallycrossfører. For det ble han belønnet med utmerkelsen årets bilsportutøver i Norge. -Fjorårsse-songen ble helt vanvittig bra, og det å bli kåret til årets bilsportutøver var virkelig stort for meg. Det setter meg i selskap med norske legender som Martin Schanche, Tommy Rustad og Petter Solberg. Det er noe jeg er veldig stolt av, sier Bakkerud.

Petter Solberg
Nettopp Solberg er en av Bakkeruds store inspirasjonskilder. Bakkerud har jobbet som mekaniker for rallystjernen. I forbindelse med kåringen av årets bilsportutøver vanket det ros og flott omtale fra Solberg.
-Jeg har sett etter en utøver som er litt lik meg selv, med samme lidenskap for sporten. I Andreas finner jeg igjen mye av dette, sa Solberg under premiegallaen i regi av Norges Bilsportforbund.

Trener 20 timer i uken
Nå starter jakten på et nytt EM-gull. Søndag 9. april går første EM-runde av stabelen, i England. Med 20 ukentlige treningstimer i ba-gasjen skal Bakkerud forsøke å gjenskape de flotte prestasjonene som førte han til topps forrige sesong.

-Jeg trener knallhardt og mye for å bli best mulig. Foran en ny sesong gjelder det å nullstille seg og komme på offensiven. Jeg har nylig vært en uke i Frankrike for testing og trening. Det ser bra ut, konstaterer Bakkerud.

Ny bil
Fjorårets Renault Clio er i år skiftet ut med en Renault Twingo.
-Mitt finske team, SET Promotion har gjort en veldig bra jobb med denne bilen i vinter. De har hele veien gjort små justeringer som kan være avgjørende i kampen om et nytt EM-gull, sier Bakkerud.

Lever ut drømmen
Bakkerud går nå inn i sin tredje fulle sesong i europamesterskapet i rallycross, i klassen super 1600. Det har vært en tøff vinter i forhold til å få på plass alle sponsorkontrakter. Livet som rallycrossfører er ingen dans på roser.

-Jeg klager ikke. Selv om kombinasjonen av mye trening og det å skaffe sponsorer er ekstremt krevende, så anser jeg meg selv for å være privilegert. Jeg lever ut drømmen min og får drive på med det jeg synes er aller mest gøy. Jeg ønsker bare å takke alle som bidrar til at dette er mulig. Sponsorer, venner og familie er til uvurderlig hjelp. Jeg er desperat etter å betale dem tilbake i form av et nytt EM-gull, avslutter en optimistisk og offensiv Andreas Bakkerud.

Løpet på Lydden Hill kjøres søndag og mandag.

Norske deltagere på Lydden Hill:
Super Cars er:
Mats Lysen, Renault Clio
Morten Bermingrud, Citroën C4
Alexander Hvaal, Citroën C4
Stein Egil Jenssen, Ford Focus
Guttorm Lindefjell, Skoda Fabia
Svein Roger Andersen, Volvo C30
Norske deltagere i Super1600 er:
Andreas Bakkerud, Renault Twingo
Thommy Tesdal, Opel Corsa

Norske deltagere i TouringCars er:
Per Magne Røyrås, Peugeot 206
David Nordgård, Ford Focus
Tom Daniel Tånevik, Mazda RX-8
Kim Steinsholt, BMW
Arrangørens Internettside: http://www.lyddenhill.co.uk/

Generell informasjon om internasjonal rallycross: http://www.rallycross.com