Bakkerud hjelper Piquet

A_Bakkeru_Piquet
Når TopGear Festival of Speed, og første runde i Red Bull Global Rallycross starter på eksotiske Barbados denne helgen er rollen endret for VM-føreren Andreas Bakkerud. Med  radiokommunikasjon står Bakkerud på tribuneplass og er spotter og coach for den tidligere F1 Renault føreren Nelson Piquet Jr.

– Jeg har takket ja til oppgaven som Nelson Piquet jr. sin egen spotter i utvalgte løp i Global Rallycross denne sesongen. Som spotter er det min oppgave og kommunisere med min fører under løpet. Sammen legger vi også taktikk og strategi før løpet starter.
Det blir en inspirerende og spennende utfordring for meg også. Nelson er definitivt en god sjåfør. De få førere som når igjennom verdens trangeste nåløye og inn i Formel 1 har noen ekstraordinære kvaliteter bak rattet, forteller Bakkerud.

Årets første løp i den amerikanskbaserte serien Red Bull Global Rallycross går som en del av TopGear Festival of Speed på eksotiske Barbados. – Her er det godt over 30 grader, og for en bergenser er jo ikke dette jobb men en drømmeferie, gliser Bakkerud.

 

Det er Bakkeruds team Olsbergs MSE som også drifter teamet og Ford Fiestaen som Piquet Jr. skal kjøre denne sesongen. Bakkeruds oppgave i teamet blir å tilføre ny lærdom om rallycross til den tidligere racing- føreren: – Nelson er en potensiell vinner i GRC. Jeg var med da han testet for første gang i Frankrike tidligere i vinter, og han var rask fra første meter, forteller Bakkerud. Samtidig trenger han mer kunnskap om rallycross, og det blir min oppgave og gjøre han best mulig på det området.

Jobben som spotter ser Bakkerud på som en del av sin egen videreutdanning og er klar på at summen av lærdom, erfaring og utviklingen er utelukkende positiv.:
– Det er klart å reise fram og tilbake mellom kontinentene er krevende, men samtidig føler jeg at dette vil utvikle meg og min egen karriere som fører i en positiv retning. Nelsons kjørestil er ikke ulik min egen og sammen tror jeg vi skal klare å lære mye nytt. Det gjør meg definitivt også mer kjøresugen selv når jeg ser andre kjøre.
Allerede neste helg er Bakkerud klar for andre runde i sitt eget mesterskap, FIA World Rallycross championship på Lydden Hill i England.
– Definitivt en av mine favorittbaner, og jeg er klar for å fortsette fra der vi slapp i Portugal, avslutter Bakkerud med et smil.