Bakkerud i ny bil og nytt team

andreas_b_clio.jpgI jakten på en EM-medalje har Andreas Bakkerud valgt og kjøre årets to siste EM runder i rallycross for finske Set Promotion i en Renault Clio Super 1600.

Det finske teamet som driftes av tre ganger europamester i rallycross, Jussi Pinomäki, har også årets europamester i stallen. Bilen som Andreas skal kjøre er en Renault Clio Super 1600 og er identisk med de siste års europamesterbiler. – Dette blir helt rått, sier Bakkerud.

Etter å ha prestert jevnt godt i alle EM runder i år ligger Bakkerud på en sterk 5. plass i EM sammendraget før de to siste rundene. Teamet startet tidlig jobben med forberedelsene mot neste sesong, og har testet flere biler i løpet av sommermånedene. I Polen venter nå en lyseblå Renault Clio ferdig dekorert med alle sponsorer og bergensfirma på plass på bilen. -Den blir helt lik Peugeoten i design, så vi skal nok vises godt også i helgen, gliser en svært fornøyd Andreas.

Alt har vært helt hemmelig, også for Andreas
Teamet har valgt å holde denne avtalen hemmelig for og skape ro rundt Andreas sine forberedelser, men samtidig også spille konkurrentene ett puss. – Dette er den gromeste bilen i klassen, og ett rått redskap i min kamp for EM bronsen, forteller Bakkerud.
– De skal nok svette litt ekstra under hjelmen når denne bilen kommer trillende fram lørdag morgen, gliser Andreas.
Andreas selv fikk ikke høre om avtalen før onsdag i forrige uke.

– Jeg reiste til Gardermoen på onsdag for å delta i det jeg trodde var ett møte med en større sponsor til neste sesong. Der fikk jeg i stede en billett til Helsinki i hånda, med beskjed om at vi skulle til Kouvola og teste Clio i morgen – det var ett enormt kick!
Der borte ble vi presentert for ett meget proft opplegg, og Set Promotion imponerte oss veldig.
Jeg kjørte en test på 50 runder og fikk en veldig god følelse med både bil og team, sier Andreas

Til Polen har Bakkerud Motorsport invitert med seg 55 supporterne og sponsorer som reiser ned på fredag ettermiddag. At Andreas nå skal kjøre en helt ny bil er en godt bevart hemmelighet for nesten alle sammen. Kun de aller mest sentrale personene i teamet har visst om dette. – Nå skal vi virkelig lage show for dem i Polen, og håper de synes det er en morsom overraskelse, forteller Andreas.