Bakkerud kan ta medalje

bakkerud_S
Andreas Bakkerud har hatt en trøblete sesong i sin debut i Supercars-klassen i EM i Rallycross. Hvis alt går som det skal i EM-finalen i Estering denne helgen kan nordmannen ende på en tredjeplass sammenlagt. Viasat Sport HD og Viaplay sender finalen direkte.

Flere av Bakkeruds løp har endt med skuffende plasseringer på grunn av biltrøbbel. Første løp i Lydden Hill, England, endte med motorhavari. I Portugal fortsatte bilproblemene med brann i en servoslange.

– Bakkerud var uheldig i Østerrike sist, men vant de to løpene før der igjen. Uansett hvor han ender i sammendraget har han gjennomført en bra debutsesong i Supercars, sier Viasats rallycrosskommentator Atle Gulbrandsen.

Med en tredjeplass sammenlagt blir Bakkerud beste plasserte nordmann. Rallycross’ største profil, Petter Solberg, har ikke levert denne sesongen. Solberg jakter sin første seier i Estering.

– Jeg håper Petter Solberg klarer å vinne i Tyskland. Han fortjener det etter en vanskelig sesong, og det hadde vært gøy å se Petter på toppen av seierspallen igjen, sier Gulbrandsen.

Oversikt over sendetider EM-finalen i rallycross:

Søndag 22. september kl 14:00 på Viasat Sport HD og Viaplay