Bakkerud kjører på hjemmebane

A_Bakkerud_15_GB
Bare finaleløpet i Argentina gjenstår i VM i rallycross denne sesongen for Andreas Bakkerud, men førstkommende helg kjøres et av årets hardeste løp for den blide bergenseren.

– NMK Bergen arrangerer klubbløp på Eikås banen på Lørdag, og der skal jeg kjøre mot min egen far Åge Bakkerud og flere av sponsorene mine. Det blir vel en av årets hardeste dueller, ler Andreas Bakkerud.

Andreas Bakkerud er NMK Bergens mest kjente utøver og konkurrerer til vanlig i VM i rallycross for Ford Olsbergs MSE. På Lørdag skal endelig få lov til å vise seg fram for hjemmepublikummet på flere måter: – Jarle Nytræ som driver rallycross teamet Circel-X har gitt meg mulighet til å få kjøre oppvisning med hans Ford Focus ST SuperCar med 600 hester og firehjulstrekk!
Dette er bil i samme klasse som jeg kjører med i VM – og er en heftig opplevelse.

Det er imidlertid ikke bare oppvisning Andreas skal kjøre. Hele 70 biler er påmeldt i bilcross klassen som skal kjøre klubbløp. NMK Bergen og FOG Racing har ordnet bil til Andreas som på startstreken møter både sponsorer og ikke minst sin egen far.

Jeg vil tro det er mange som er sulten på å slå meg – men mitt mål er bare å komme foran pappa, ler Andreas Bakkerud – vel vitende om at opphavet har tatt alle midler i bruk for å endelig kunne slå sønnen: – Han prøver definitivt å kjøpe seg til seier. Bilen er noe av det grommeste jeg har sett, og i tilegg har han plassert tre av de ansatte i familiebedriften Morvik Mekaniske i sentrale funksjonær roller, forteller Andreas ivrig. Åge Bakkerud gikk også knallhardt ut på sin Facebook denne uken og lovet tøffe dueller, og kom med en klar melding til konkurrentene: Jeg samler ikke på andreplasser!

Dermed er det duket for fight – og Bakkerud møter også de som vanligvis står på hans side til duell:  – To av mine største sponsorer igjennom hele karrieren Kristian Hansen fra Bergen Maskin og Håvard Dalland fra HD Maskin stiller også til start sammen med mange andre som er med å bidrar i miljøet rundt meg – jeg må nok ta fram mitt aller beste å mye flaks om det i det hele tatt skal være mulig å komme seg til en finale, sier Bakkerud.

For selv om det er alvor i utspillene mener Bakkerud at smilene vil bli store hele helgen:
– Vi har veldig mange aktive på flere nivåer i klubben vår. Gokart miljøet er veldig bra, og i tilegg til gutta som kjører drifting er bilcross også en av de større grenene.
At vi har klart og samle over 70 biler til start på Lørdag er bare utrolig gøy! I tilegg blir det oppvisning av drifting gutta, og kjøring med flere supercars biler.

Nå har aller som er interessert i bil og motorsport en unik mulighet til å få en flott dag på Eikås! Ta med barna og kom å se på oss – vi starter 10:00 og det er gratis inngang.