Bakkerud klar til å kjempe for medalje

a_bakkerud_16_11

Årets VM-sesong i rallycross avsluttes denne helgen i Argentinske Rosario. VM-gullet sammenlagt er allerede delt ut til Mattias Ekström, men bak han er kampen om de to siste pallplassene fortsatt åpen.

I Bergen samles en gjeng på over 200 #BakkerudBLUE supportere for å heie favoritten Andreas Bakkerud fram til medalje. – Det er dette vi jobbet for i hele år. Nå er vi fortsatt med i kampen om en plass på pallen, og jeg skal gi alt for at vi tar en av de to medaljene og gir fansen hjemme noe å feire, gliser Andreas Bakkerud.

Bakkerud ligger før denne helgen som nummer fire sammenlagt. 6 poeng bak svenske Johan Kristofferson og 11 poeng bak landsmann Petter Solberg.  – Det er jo ikke hvem som helst det eller, så det er klart det blir en knallhard fight.  I fjor tok jeg vel inn 15 poeng på Johan den siste løpshelgen, men endte alikevell på den sure fjerdeplassen – så i år er jeg sulten på ta i vertfall ett steg opp.

Bakkerud har hatt en meget god sesong med hele 5 plasseringer, og to av dem seirer.
– Mange spør meg om jeg hadde forventet dette da vi signerte med Hoonigan Racing, og lanserte en helt ny bil så tett på sesongen – og svaret på det er helt klart ja!  Jeg har troen på bilen og teamet – og viste at vi kunne være med å kjempe om alt fungerte. Når vi ser tilbake på sesongen nå var det kanskje de tekniske problemene på Hockenheim og i Belgia som ødela mye – men slik er motorsport, så vi må bare jobbe på.

Vi har tatt mange steg i løpet av sesongen, og fra midten av å ut året har vi vært helt i toppen i alle løp. Jeg føler jeg har blitt en bedre utøver også – og tar kanskje litt smartere valg. Etter denne helgen starter forberedelsene inn mot 2017 umiddelbart.

Helgens finale blir en spennende fight: – Alle vill gjerne vinne det siste løpet. Det er en bane som er krevende, og vi er redd mye støv kan skape vanskelige forhold. Dermed kan det blir litt tilfeldigheter som spiller inn – men til syvende og sist er det jeg som fører som må gjøre en 100% jobben for at vi skal ha en sjanse, forklarer Bakkerud.

I Salhushallen hjemme i Åsane er over 200 #BakkerudBLUE fans samlet i et lukket arrangement med visning av VM-finalen på storskjerm.  – Støtten fra dem er ubeskrivelig. Vi har hatt med over 1000 personer på tur i årets sesong – og de slutter aldri å overraske. Det motiverer meg utrolig mye, og jeg skal gi litt ekstra for at de skal få en bra opplevelse på Søndag kveld, avslutter Andreas Bakkerud