Bakkerud klar for ny VM-sesong

A_Bakkerud Block

Team Norway-føreren Andreas Bakkerud har signert en kontrakt med Ken Blocks nye FIA World Rallycross team, Hoonigan Racing Division og Ford Performance.

– Dette er en av tidenes største satsninger i rallycross. Et stort steg videre i min karriere, og en fantastisk mulighet til å komme enda nærmere mitt mål om å bli verdens beste rallycross sjåfør, sier Andreas Bakkerud.

Ken Block annonserte i forrige uke sin plan om å satse for fullt på FIA World Rallycross Championship i 2016, sammen med bilfabrikanten Ford – og med et helt nytt team i sirkuset, Blocks eget Hoonigan Racing Division. Nå er det altså klart at amerikaneren skal ha bergenseren Andreas Bakkerud som teamkompis de kommende årene.

– Det er utrolig stort for oss, og det definitive høydepunktet så langt i min karriere.
Vi hadde flere valg før årets sesong, men vi er sikre på at dette var det riktige steget videre i karrieren for min del. Jeg har troen på at dette er det sterkeste teamet i rallycross nå, både på og utenfor banen. De vil gi meg store muligheter til å utvikle meg som utøver, sier Bakkerud som også er begeistret for bilen han skal kjøre: – Ford Performance og M-Sport bygger noe av de beste bilene i rallycross, og jeg kan ikke vente på å få gjøre den første testen, sier Bakkerud.

Ken Block er også begeistret over å ha fått nordmannen med på laget:
Jeg er virkelig glad for at jeg har fått Andreas [Bakkerud] med meg i mitt, sier Block.
Jeg valgte Andreas fordi han er en veldig god rallycross sjåfør, og han har bevist at han kan vinne løp. Han har også mye erfaring fra å kjøre med Ford Fiesta ST chassisene de siste sesongene, noe som er viktig. Jeg er overbevist om at med ham på laget mitt, vil vi være sterke kandidater til å vinne FIA World Rallycross Championship for team, sier Block.

Ken Block er for de fleste kjent for sine gymkhana videoer med over 100 millioner visninger på You Tube – og som har gitt han en superstjerne status innenfor motorsporten, og til en av de største utøverne i sosiale medier med over 5.4 millioner følgere på Facebook. Han har i tilegg til de heftige gymkhana videoene også kjørt flere år i det amerikanske rallycross mesterskapet Global Rallycross, og rally i WRC.

– Jeg skylder mange en stor takk for å ha kommet så langt som vi nå har gjort – og at jeg i dag sitter her med denne muligheten foran meg. Det er veldig mange, både store og små partnere, ildsjeler og supportere – og også tidligere team som har bidratt sterkt til at jeg er den utøveren jeg er i dag, sier Bakkerud og gleder seg til å komme i gang med sesongen. – Jeg har blitt godt kjent med Ken og teamet hans denne høsten, og følte at de virkelig ville ha meg med i teamet. Nå er jeg klar til å gjøre mitt beste på banen!