Bakkerud klar for ny VM-sesong

A_BAkkerud_15_april

Rallycross er på vei mot en ny gullalder, og opplever en enorm økning i interessen fra media og fans. Når 2015 utgaven av VM i rallycross i dag presenteres på Formel 1 banen i Barcelona er det med en et imponerende felt av sterke førere. Som en av de to med flest pallplasseringer de to siste sesongene trives Andreas Bakkerud godt.
At den andre føreren i toppen er Petter Solberg gjør det hele bare enda mer interessant for norske motorsportfans.
– Årets sesong kommer til å bli heftigere enn noensinne, og jeg skal gi alt for å være med å prege mesterskapet, sier Andreas Bakkerud med et stort smil.

– Vi har opplevd en enorm endring de to siste sesongene. Da promotoren IMG tok over skjedde ting raskt, og i år skal vi blant annet kjøre løp på tre europeiske F1 baner, forteller Bakkerud entusiastisk. Sammen med teamkollega Reinis Nitiss skal de forsøke å forsvare VM-tittelen for team som de vant i 2014. I tilegg har Bakkerud ambisjoner for førertittelen også:

– Målet i år er å skape jevnere prestasjoner hele sesongen. Klarer vi det, beviste vi i fjor at vi er god nok til å vinne de tøffeste løpene og dermed også bli verdensmester, forteller Bakkerud, men legger til at han lærte mye av 2014 sesongen:
– Jeg tok vel i litt for hardt noen ganger, og dermed ble ikke total resultatet slik jeg jobbet for. Vi vant allikevel to løp og tok tre andre plasser, noe som jeg er veldig fornøyd med.

Bakkeruds team Ford Olsbergs MSE er verdens største rallycross team.
De har 9 supercars biler, hvorav 3 kjører i VM, tre i den amerikanske serien Global Rallycross og to i den Skandinaviske serien RallyX. I tilegg benyttes en av bilene til test og utvikling.
– I vinter tror jeg vi virkelig har fått utbytte av å være i et stort team.
Vi har kunnet samle mye kunnskap fra fjoråret, og det har lagt grunnlaget for utviklingen til årets sesong. Teknisk har vi en av de aller beste bilene, jeg tror den beste, forteller Bakkerud.

Russiske Timur Timerzyanov blir også en del av Olsbergs MSEs VM satsning i år, og Bakkerud er veldig godt fornøyd med en ekstra lag kamerat:
– Han ble Europamester i både 2012 og 2013, og har mye lærdom å bidra med.
Jeg har kjent Timur lenge, og gleder meg til å jobbe tett med han denne sesongen.

Første løp starter i Portugisiske Montalegre helgen 24-26 April.
Viasat Motor viser semi-finaler og finaler LIVE fra klokken 14:00 Søndag 26. April, og sender også en times sammendrag på Viasat4 senere på kvelden