Bakkerud klar for VM i rallycross

Andreas Bakkerud er klar for full sesong i FIA World Rallycross Championship 2019 i en Audi S1 RX Quattro som han kjørte til tredjeplass i VM i 2018 sesongen. Teamkollega i det nye Monster Energy-teamet blir britiske Liam Doran.

– Jeg føler jeg hører hjemme i WorldRX, og har jobbet knallhardt for å komme tilbake, sier en stolt og engasjert Andreas Bakkerud.

– Det er en fantastisk følelse og endelig vite at jeg stiller til start i Abu Dhabi, og er klare for enn full #WorldRX sesong igjen! Det har vært en berg-og dalbane denne vinteren, og endelig påmelding ble først sendt minutter før fristen gikk ut. Vi er enda ikke i mål med alt, og har mange detaljer som skal på plass, men vi er klare for start, og bilen vet jeg er god nok til å vinne, forteller en kampklar Andreas Bakkerud.

Monster Energy blir det nye teamets hovedsponsor, og Bakkerud har samarbeidet godt med både dem og Doran tidligere: – Det var de som gav meg mulighet i SuperCar i EM i 2013, og som på mange måter gav min karriere en boost. Monster Energy var også en viktig brikke i årene med Hoonigan Racing Division, og jeg er utrolig takknemlig for at de igjen er den viktigste brikken i puslespillet for å få til en full VM-sesong, sier Bakkerud og legger til at det er mye arbeid igjen:

– Flere ganger de siste ukene har jeg vært sikker på at dette ble en sesong fra sidelinjen, men vi gav aldri opp og pushet helt til siste minutt. Jeg personlig er ikke i mål med mitt økonomiske budsjett, og sammen med alle #BakkerudBLUE partnere og supportere har vi en knall hard jobb foran oss for å komme i mål med hele sesongen – men jeg positiv og mest glad for å være på startlisten, forteller Bakkerud som også vet at presset om å prestere kommer:

– Vi vet jo hva denne bilen er god for, og målet mitt er definitivt å ta tittelen i år!  Jeg var den som var nærmest Mattias og Johan i fjor – så det presset og forventningen kan jeg like gjerne legge på meg selv med en gang – og gi full gass fra første meter.