Bakkerud med trønderbart på Lånkebanen

A_Bakkerud bart
Andreas Bakkerud lovte å stille på Lånkebanen med trønderbart om han ledet VM etter de to første rundene. Det løftet holder han, og kommer til Trøndelag med fyldig bart.

 

 

Dobbelt norsk foran Hell

Bergenseren Bakkerud vant den andre VM-runden i rallycross på Lydden Hill i England. Petter Solberg kjørte ut i finalen, men ble likevel nummer seks. Sammenlagt leder Bakkerud med 49 poeng foran Solbergs 46. Til helgen kjøres den norske VM-runden «Rallycross in Hell» på Lånkebanen.

 

«Barterud»

Der må Bakkerud bli til «Barterud» etter følgende lovnad:

– Det bli itj nå fart uten bart, sa Andreas Bakkerud til 100 frivillige som hadde møtt opp på VM-hotellet i Stjørdal tidlig i april under kick-off til funksjonærene og også under intervju med NRK Trøndelag samme dag.

– Om jeg leder VM, må jeg ha en trønderbart, sa han i et intervju med NRK.

 

 

Nå lover han å holde løftet til VM-funksjonærene i Stjørdal og NRK-lytterne.

-Det blir full sparing fram til neste VM-runde, sier Bakkerud, som i hlegen la ut bilde av sin nye bart på sin facebook-side.

 

Lover et «Hell of a show»

– Jeg har vokst opp i et rallycrossdepot, og det å nå lede VM sammenlagt er en fantastisk følelse både for meg selv, men også for alle som har bidratt til at jeg har kommet dit jeg er i dag. De mange små og store partnerne mine lokalt hjemme i Bergen er de som har gjort dette mulig. I dag fikk vi alle litt tilbakebetalt for jobben vi har gjort, forteller en stolt Bakkerud.

 

– Vi reiser til VM runden på Lånkebanen i Stjørdal med en ledelse i både mesterskapet for team og førere.  Jeg håper virkelig nå det norske publikum kjenner sin besøkelsestid, og kommer for å heie på alle oss nordmenn som stiller til start. ”I will make a HELL of a show!”, avslutter Bakkerud.

 

Stang ut for Solberg

Bakkerud hadde sterk konkurranse i England, 37 førere på stilte på startstreken. I finalen ble han lenge fulgt av blant annet Petter Solberg.

– Teamet hadde ikke helt tur i dette løpet. Bilen min fusket på de siste to rundene i semifinalen. Den stoppet faktisk flere ganger underveis, og jeg mistet en klar ledelse. Med dårlig startspor i finalen ble det mye fighting, og kampen mot Tanner Foust på tredje runde ble i tøffeste laget for oss begge, sa Petter Solberg i en pressemelding fra sitt World RX Team.
Henning Solberg ble nummer ni, etter sterk kjøring i England. Petter Solbergs teamkollega, Alexander Hvaal, ble nummer 17, Tommy Rustad 21 og Tord Linnerud ble nummer 26.