Bakkerud med TV-serie om teamet rundt sin egen karriere

A_Bakkerud_14_web tv
Rallycrossfører Andreas Bakkerud vant sist helg teammesterskapet i årets FIA World Rallycross Championship. Torsdag 4. desember lanserte han den første av seks episoder i web-serien om menneskene rundt den unge bergenserens karriere. Serien har fått navnet ”We are #AndreasBakkerud”, og lar deg møte de supportere, partnere, team og støttespillere som har hjulpet han opp å fram i karrieren.

Den ungen bergenseren Bakkerud er kjent for både sitt eget engasjement og smil, men også for sine ivrige partnere og fans som reiser verden rundt for å støtte opp om Bakkerud.
– Til VM runden i Norge var vi over 250 supportere som reiste, og vi ønsket å lage en kort video som viste engasjementet og entusiasmen til våre #BakkerudBLUE fans, forteller Andreas Bakkerud.

I samarbeid med sine partnere og hovedpartner Like a Boss fikk Bakkerud derfor med de to videoreportere Thomas Skavhellen og Andreas Enehaug til løpet på Lånkebanen i Stjørdal.

– Vi viste ingenting om rallycross eller Andreas som person, men tenkte at vi sikkert skulle klare å sy sammen en enkel tre minutters snutt, sier Thomas Skavhellen. Det skulle imidlertid vise seg å bli en helt annen opplevelse for de to rallycross nykomlingene: – Da vi kom opp på Lånkebanen dagen før løpet forstod vi fort at dette var så uendelig mye større en vi hadde forestilt oss, sier Skavhellen

– Det er ett helt enormt engasjement rundt Andreas. Det var nærmere 15.000 tilskuere på den norske VM runden og over 35.000 den svenske-runden, men uansett hvor vi snudde oss var det supportere kledd i Andreas Bakkerud sine #BakkerudBLUE fargende t-skjorter og gensere, forteller Andreas Enehaug.

Skavhellen og Enehaug begynte prøvde å ta innover seg alle inntrykkene.
Hvem er egentlig denne 23 år gamle superstjernen fra Bergen som får over 200 Bergensere til å reise etter seg, land og strand? Etter to helger på løp, og flere titall timer med video var det bare en ting å gjøre. – Vi bare måtte lage en dokumentar som fortalte det vi hadde opplevd, sier Enehaug og forklarer:
– Det er jo en skikkelig Hollywood historie vi ønsker å fortelle. Dette er en gutt som har jobbet hardt hele livet for å komme til det nivået han er på i dag. Detbe er en vanvittig dyr sport å være med i, så her har han jobbet hardt både for å få hjelp av lokale krefter samt på banen for å få ting til å gå rundt.

– Det beste er at vi selv har blitt blodfan av både Andreas og rallycross, sier Skavhellen. Ingen har en eneste negativ kommentar om gutten. Det er et herlig engasjement med sanger og heiarop at man blir helt revet med. På dag en lærte vi oss alt om rallycross og på dag to var vi i dype diskusjoner rundt strategi med andre Bakkerud fans. Hvem skulle tro det når vi sa ja til oppdraget, ler Skavhellen.

Resultatet har blitt seks episoder på 6 til 8 minutter med følgende titler:

Følgende episoder publiseres:
04. Desember – Episode 1: ”The driver” – Møte med Andreas Bakkerud
08. Desember – Episode 2: ”The team” – Om teamet rundt Andreas
11. Desember – Episode 3: ”The family – Om familien og Andreas sin oppvekst
15. Desember – Episode 4:  ”The fans” – Om fans og det utrolige engasjementet
18. Desember – Episode 5: ”The partners” – Om de som har gjort denne satsningen økonomisk mulig
22. Desember – Episode 6: ”The future” – Om veien videre

Serien vil publiseres på www.likeaboss.com/labtv og i alle Bakkeruds sosiale medier.
Første episode publiseres Torsdag 4. Desember, og alle episoder er online før jul.
– Det å vinne noen sammen med andre er en herlig følelse. Jeg har alt å takke mine partnere, familie og team for, og for meg betyr derfor det å vinne VM-tittelen i teammesterskapet derfor ekstra mye.  Med denne web-serien får jeg endelig også få mulighet til å gi en liten hyllest tilbake til noen få av de som har bidratt for at vi har kommet så langt i dag. Jeg er dem evig takknemlig, avslutter Andreas Bakkerud.