Bakkerud NM-klar i siste liten!

a_bakkerud_ung_10.jpgEtter og ha hevdet seg godt ute mot europaeliten i de fire første EM-rundene i år, skal Andreas Bakkerud endelig få bryne seg mot NM-eliten i supernasjonal inntil 1600 ccm. Fjorårets sølvvinner i Norgesmesterskapet kjører i år full sesong i EM, og dermed har han måtte stå over de to første NM rundene.

– Jeg ville gjerne kjørt hele NM også jeg, men dessverre har vi ikke mulighet til å kjøre mer enn dette løpet, forteller Andreas.

Heldigvis for unggutten går dette løpet på «hjemme» i Vikedal. – Det er bare fire timer reise fra Bergen, så jeg kaller det hjemmebane. Vi skal blant annet ha supporter busser nedover slik at mine tilhengere her hjemme i Bergen får mulighet til og se meg kjøre i år.

Bilen klar i siste minutt
Det så imidlertid mørkt ut da bilen manglet vitale deler.
– Vi knuste girkassen i finalen i den siste EM runden for 14 dager siden, og det var på hengende håret vi fikk bilen klar igjen, sier den unge bergenseren.
Den knuste girkassen skapte utfordringer både logstikk-messig, men også økonomisk. – Alt koster jo dobbelt så mye når du trenger det raskest mulig. Budsjettet var ikke beregnet for en slik reparasjon, men vi har klart og få til ett opplegg for og komme til start, og vi håper det ikke går uttover videre satsing i sesongen, sier Bakkerud.

Teamet reiste onsdag kveld ned til Danmark for og hente bilen hjem igjen til Norge. – Det er mye arbeid igjen på bilen enda, så vi har fått lånt verksted hos Holten-gutta i Vikedal til og gjøre siste finpuss før fredagenstrening. – Sporty gjort at de stiller opp så vi klarer og bli ferdig i tide, også gleder jeg meg jo veldig til og få kjøre mot Daniel i år, sier Andreas. Klassekamerat Daniel Holten har innledet årets sesong sterkt, og duellen mellom de to har startet for lenge siden i klasserommet.
– Han må bare ta starten, for jeg har studert banen nøye og vet akkurat hvor jeg skal kjøre forbi, forteller en smilende Andreas.

Hard kamp om pallen
Selv om Bakkerud henger svært godt med i europatoppen er han ikke sikker på at han klarer seg like godt under NM runden. – Nivået på biler og sjåfører her hjemme er veldig høyt, og helt på nivå med EM.
– Jeg skal gi alt hele veien, og kjører kun for seier, men tror det kan bli en tøff og morsom NM runde, avslutter Bakkerud.