Bakkerud på vei mot målet om EM gull

a_bakkerud.jpgEt topp-resultat i helgens EM runde i Østerrike kan sikre Andreas Bakkerud EM-gullet i klassen Super 1600. Selv er han forsiktig optimist.

– Vi er veldig nærme målet vårt nå, men jeg er vet også at det er kun ørsmå detaljer som kan ødelegge. Det gjelder å ha fullt fokus helt til mål, og i helgen skal jeg kjempe hardt for seier, sier den unge bergenseren.

Bakkerud har 25 poengs ledelse på nærmeste konkurrent, dansken Ulrik Linnemann.
Og med tre runder igjen av sesongen er Bakkerud nærme den gjeveste medaljen allerede. En av de siste tre rundene kan strykes, og med 20 poeng for seier betyr det at Andreas bare trenger 15 poeng for å bli Europamester. Selv er han ikke fokusert på gullet enda, men tar løp for løp:
– Det er vel ikke helt bergensk å ikke garantere gullet på forhånd, men jeg vet det vil bli tøft i de tre siste rundene. Jeg kommer til å gi alt for en seier i Østerrike denne helga, og skal på ingen måte prøve å tenke poeng og safe inn noen seier. Alle vil ha de siste poengene på tampen av sesongen, og det er mange som kan kjempe om seieren i helgen.

Banen i Østerrike ligger en times kjøring utenfor Wien, og er helt ny for Bakkerud.
– Jeg har aldri kjørt der før, så akkurat det er jo ikke noe fordel. Har sett mye på video fra de tidligere løp der som oppladning, og håper det kan hjelpe meg litt. Det viktigste for meg er jo å unngå uhell og tekniske problem, men dette er rallycross så her kan alt skje, påpeker Bakkerud.

Unggutten har brukt ukene etter forrige EM runde i Nederland til trening å riktig mentalt fokus. – Jeg var rimelig høyt oppe etter seieren i Nederland. De siste ukene har jeg imidlertid trent mye boksing, å fått litt skikkelig juling. Det ble ikke akkurat mye poeng på meg der nei, forteller en leende Bakkerud.
Han ser imidlertid store fordeler med denne typen trening: -Det er en god måte å lade opp for meg, jeg kommer meg raskt ned på jorda, får knallhard motstand og jeg terper på det med å være 110 % fokusert hele tiden.

Andreas har også hatt noen timer med sin mentale trener for å være klar til helgens utfordringer. – Jeg prøver nullstille helt, å tenke at dette er årets første løp. Målet er seier og jeg skal i vertfall gi alt jeg kan – så får vi se om det holder denne helgen!

Norske deltagere i Østerrike:
SuperCars:
Sverre Isachsen, Ford Focus
Frode Holte, Volvo C30
Ludvig Hunsbedt, Volvo C30
Mats Lysen, Renault Clio
Ole Kr. Nøttveit, Skoda Fabia

Super1600:
Andreas Bakkerud, Renault Clio
Daniel Holten, Citroën Saxo

TouringCars:
Lars Øivind Enerberg, Ford Fiesta
Per Magne Røyrås, Peugeot 206

Poengstilling EM SuperCars etter 7  runder
1. Sverre Isachsen, NOR, 84
2. Timur Timerzyanov, RUS, 80
3. Tanner Foust, USA, 71
4. Frode Holte, NOR, 67
4. Mats Lysen, NOR, 67
6. Toomas Heikkinen, FIN, 67
7. Liam Doran, GB, 65
8. Ludvig Hunsbedt, NOR, 55

Super1600
1. Andreas Bakkerud (N) 111
2. Ulrik Linnemann (DK) 86
3. Johan Larsson (S) 61
4. David Johansson (S) 59
5. Clemens Meyer (D), 58
10. Daniel Holten (N) 44

Touring Cars
1. Lars Øivind Enerberg (N) 109
2. Roman Castoral (CZ) 94
3. Derek Tohill (IRL) 86
4. Koen Pauwels (B) 85
5. Per Magne Røyrås (N) 77
6. David Nordgård (N) 58
9. Ole Håbjørg (N) 32