Bakkerud rykker opp til supercars

A_Bakkrud_13_2 600
Drømmen om opprykk til den aller råeste rallycrossklassen supercars er et faktum for unggutten Andreas Bakkerud. Fredag testet han Citroen DS3 monsteret med nesten 600 HK for første gang!

– Vi har signert en avtale med energidrikk giganten Monster Energy og et av de beste teamene i Europa. Nå har drømmen endelig blitt en virkelighet, gliser Bakkerud.

Bergensgutten Andreas Bakkerud fyller 22 år i fjor høst, men har allerede en motorsportkarriere helt i Norgestoppen. Han har to EM gull i rallycrossklassen Super1600, og priser som Årets Bilsporttalent og Årets bilsportutøver står allerede på pokalhylla. Han er også en del av Junior Team Norway. Nå får han imidlertid den ultimate drømmen oppfylt!
– Vi er enige med det engelske teamet Liam Doran Motorsport om å kjøre en av deres Citroen DS3 Supercars denne sesongen. Med en akselerasjon raskere fra 0-100 km/t enn Formel 1 er dette virkelig noe av det råeste som finnes i motorsport, forteller den ivrige bergenseren.

Internasjonal gigant som hovedsponsor

En av hovedsponsorene blir den enorme energidrikk produsenten Monster Energy, og det betyr mye for framtiden til rallycrosstalentet:

– De er enormt store, og er representert på mange action sports-arenaer. Det å komme inn i deres system betyr utrolig mye for min videre utvikling. Endelig har jeg en god og langsiktig avtale.

Igjennom hele karrieren har Bakkerud hatt god støtte fra flere lokale Bergensfirma, og de aller fleste er fortsatt med og støtter opp på veien videre. – Ikke alle økonomiske brikker er på plass, men det har aldri sett så bra ut som nå. Det betyr mye for meg at så mange av mine trofaste sponsorer fortsatt vil være med, og de fleste bergensere er jo sulten på mer gull! Samtidig tar vi nå steget mange hakk opp, og denne sesongen vil konkurransen være knallhard. Målet i år må være å prestere på et jevnt nivå, og jage gode enkeltresultat, sier en ydmyk Bakkerud.

Rallycross ser ut til å få et stort løft de kommende årene, og med IMG som ny promotor og blant andre rallystjernen Petter Solberg på startstreken betyr det økt oppmerksomhet og status.

– Det er jo uvirkelig å oppleve dette. For bare to år siden var jeg mekaniker for Petter, og jeg ser veldig opp til de prestasjoner han har gjort i sin karriere. Men når denne sesongen smeller i gang stiller vi til start som like konkurrenter, og da skal han bare få se baklysene mine, forteller Andreas med det sedvanlige glimtet i øyet og smilet på lur.

Bilen Andreas skal kjøre i år er en Citroen DS3 eid og driftet av teamet til Liam Doran. Han tok 2. Plassen i EM i 2012 med denne bilen, og bilen har i vinter fått alle de siste oppdateringene. Dermed skal dette være noe av det beste utstyret som er tilgjengelig! Teamsjef og kollega Doran er 25 år, men allerede en merittert sjåfør og har allerede et X Games gull fra 2011 på hylla!

– Det blir et spennende samarbeid, og jeg tror vi begge kan bidra til å utvikle våre karrierer.

Jeg er veldig takknemlig for alle som har bidratt. Vinteren har vært preget av mye hardt arbeid, og både opp og nedturer. Nå lysner det imidlertid mot vår, og alle ting peker mot at jeg får min absolutte drøm oppfylt! Når starten for EM sesongen går 1. Påskedag på Lydden Hill i England skal jeg være der, og gi alt for å kjempe i toppen, avslutter en motivert rallycross-fører.