Bakkerud så finalen fra tribunen

Det var definitivt ikke min helg, og vi hadde rett og slett ikke farten for å nå semifinale denne helgen. Jeg er selvfølgelig skuffet, men vi må bare løfte blikket og se fremover mot neste utfordring, forteller Andreas Bakkerud.

Andreas endte til slutt som nummer 14 etter de fire innledende omgangen, hvor ingen dem gav gode resultater tidsmessig. I utgangspunktet var helgen dermed over allerede Lørdag, men siden 13. plassen trakk seg ble Andreas første reserve til semifinalen på Søndag. – Det er jo en veldig liten sjanse for at noe skjer eller at noen ikke stiller til start i semifinalen, men Kevin Hansen touchet faktisk veggen på oppvarmingen idag. Dermed var det noen sekunder jeg tenkte at nå får jeg sjansen, men de har gode mekanikere så i løpet av få minutter var han klar igjen, og da var det bare å spasere opp på tribunen, ler Bakkerud og oppsummerer helgen slik:

– Jeg er fornøyd med mye av kjøringen, men farten holdt liksom ikke helt. Vi kjemper på nedre del av resultatlisten hele helgen og da blir det tøft å komme seg oppover. Nivået i VM nå er så heftig at alle detaljer må fungere 100% hele veien.

I Q2 var Andreas i et sammenstøt med Petter Solberg som gav store skader på begge to sine biler. – Når to biler treffer hjul mot hjul på den måten ser det voldsomt ut. Det er synd slike ting skjer, og at det rammer andre førere. Jeg og Petter snakket sammen allerede på fredag, og vi var raskt ferdige med denne saken. For meg var det uansett ikke dette som gjør at vi ikke tok oss til semifinalen, forteller Bakkerud og ser fremover allerede:

– Jeg må bare riste av meg denne skuffelsen og fokusere på neste VM runde i Belgia som kommer allerede neste helg. Jeg fikk jo sett en hel VM-finale sammen med mine #BakkerudBLUE Partnere og supportere fra tribunen i dag. Akkurat det var faktisk litt gøy og betydningsfullt for meg, så aldri så galt at det ikke er godt for noe, avslutter Andreas Bakkerud.