Bakkerud sikret EM-bronsen med seier

a_bakkerud.jpgAndreas Bakkerud (18) sikret EM bronsen i rallycross med en enorm maktdemonstrasjon under finalerunden i Tsjekkia denne helgen. Ingen var i nærheten av unggutten , og finalen i divisjon 1A vant Andreas på en overbevisende måte.

– Jeg har hatt det beste teamet, de beste motivatorene og den beste bilen i helgen.  Det er da utrolig morsomt og kunne innfri slik jeg klarte denne helgen.  I dag starter imidlertid den største jobben for meg. Skal vi kjøre Clio i dette proffteamet også i 2011 har vi en stor jobb foran oss, forteller Andreas.

I slutten av august valgte teamet rundt Andreas og satset høyt på ett kort. En leiekontrakt for årets to siste EM runder kostet mye, men gevinsten var også høy.

– Da Set Promotion åpnet døren på gløtt for oss og tilbudet oss en avtale, måtte vi bare satse alt og prøve og sikre EM bronsen. Det ble maks uttelling med en 1. og en 2. plass i tilegg til bronsemedaljen sammenlagt!
I tilegg har vi fått svært gode erfaringer og lært veldig mye, sier Andreas.

Denne helgen fortsatte Andreas framgangen fra forrige helg, og var raskest både i første og andre omgang i tilegg til tidskvalifiseringen. I finalen dro Andreas starten, og lå i tet fra start til mål på en svært overbevisende måte.

– Andreas har vist en enorm styrke i helgen. Han er fokusert, og gjør alltid litt ekstra når han må. En perfekt idrettmann, som jeg er stolt over og ha med på laget, sa teamsjef Jussi Pinomäki som også hadde en liten tåre i øyekroken etter målgang. Med både gull og bronse i sammendraget har han grunn til det.

– Jeg hadde en svært god følelse i dag, mye takket være at Jussi klarer og motivere meg på den riktige måten. Teamet gir meg også en ekstra trygghet med bilen, og jeg vet at den alltid er god nok og i toppstand når jeg kjører ut til start.
Derfor er det en utrolig drøm og kjøre Renault Clio for Set Promotion også i 2011 sesongen. Veien dit er imidlertid lang, og vi må nok ha på plass nærmere 2 millioner om vi skal satse slik vi ønsker. Det kan bli vanskelig, men er slett ikke umulig, sier Andreas.

Vi har ett mål i 2011 og det er EM gull! Med de resultater vi har hatt i årets to siste runder viser vi at det absolutt er mulig, avslutter Bakkerud.