Bakkerud smiler tross problemfylt helg

A_Bakkerud_16_05Hock
-Dette ble en helg å føre på utviklings kontoen for min del. Tross flere tekniske problemer, og brutt semifinale er jeg faktisk veldig godt fornøyd, sier Andreas Bakkerud etter helgens VM-runde i rallycross.

– Min teamkollega og sjef Ken Block tok også teamets første pallplass i helgen – så det viser at vi har potensiale. Vi har en ny bil og nytt team – så vi har fortsatt mye utvikling å lærdom igjen før vi kan stå helt på toppen, forteller en fornøyd Andreas Bakkerud.

Bakkerud hadde øynene på en finale plass etter en god start på semifinalen.
– Jeg hadde en plan om å holde avstand ut av starten i semien, og se om det kunne være en åpning.
Den var der – og jeg kom meg opp på en tredjeplass. Dessverre fikk vi tekniske problemer ut på min tredje runde og jeg måtte bryte.

For Bakkerud var det egentlig en seier å i det heletatt komme til semifinalen.
Etter tre av de innledende rundene så det mørkt ut etter ødelagt forstilling i Q1 og drivaksel bak i Q3 måtte han prestere i den siste kvalifiseringen. Og nok en gang gjorde han akkurat det – og satte en sterk 2. tid og sikret en plass i semifinalen med minst mulig margin.

Helgens løp ble kjørt sammen med det tyske DTM mesterskapet og deres supportklasser hvor flere nordmenn deltok. Andreas er også medlem av Team Norway, Norges Bilsportforbunds elite satsning, og to av hans kollegaer der gjorde det godt denne helgen. Thomas Bryntesson vant i RXLites og Dennis Olsen kom på tredje plass i Porsche Cup. – Kult å se at Norge presterer så bredt og godt, det lover godt for norsk bilsport fremover, sier

Ny VM runde allerede neste helg
Neste utfordring kommer allerede neste helg når tredje VM runde kjøres i Belgia.
Bakkerud tar med seg både en godfølelse og en positiv innstilling dit på tross av helgens problemer: Teamet har kontroll på bilens utvikling. Vi vet at slike tekniske utfordringer vil komme nå i starten – og jeg var også mentalt forberedt på det. Alle andre team har testet mye mer enn oss, men vi viser allerede i dag at vi har potensialet til å være med å kjempe om seiere. Gi oss noen race til – så skal vi også være med å kjempe helt i toppen, avslutter Bakkerud med et smil.