Bakkerud-stopp i semifinale

A_Bakkerud_15_FRA
Den niende VM-runden i franske Loheac ble ikke den oppturen som Andreas Bakkerud hadde håpet. – Det er helt fantastisk å kjøre her i Frankrike med over 75.000 elleville tilskuere på tribunen, forteller Bakkerud som endte på femteplass i semifinalen etter å ha fått en punktering allerede i første sving.

– Nivået i VM i rallycross er vanvittig tøft, og når ikke alt stemmer 100 % for sjåfør og bil går det dessverre ikke fort nok. Vi er med i kampen i helgen, men det holder ikke helt til å være med i toppen og da blir det harde fighter for å nå fram.  I semifinalen kommer vi bra ut, men blir truffet bakfra i første sving og punkterer allerede der, og da blir det en umulig oppgave og fullføre til finale på tre hjul, forteller Bakkerud som ikke er oppgitt av den grunn: – Rallycross er ørsmå marginer og tette fighter i høyt tempo, og da skjer slike ting som dette.

Han endte som nummer ni, og tok med 12 viktige mesterskaps poeng. Med fire VM-runder igjen ligger han nå på en fjerde plass i mesterskapet, kun fire poeng bak tredjeplassen.

Også i år ble det tilskuerrekord i den lille Bretagne byen Loheac.
– 75.000 er enormt med folk, og jeg har nok satt rekord i selifes og autografer denne helgen. De franske supporterne viser et enormt engasjement og entusiasme, og banen her kalles ”The tempel of Rallycross”.

Bakkerud har allerede løftet blikket mot neste utfordring som kommer om bare to uker på en helt ny bane som er bygget inne på formel 1 banen, Circuit de Catalunya i Barcelona.
– Det blir veldig spennende, og helt nytt for alle førere da ingen har kjørt der før.

Bakkerud reiser nå direkte til Los Angeles for å jobbe videre sammen med teamet for å finne de siste lille detaljer for å finne toppfarten på både bil og fører. – Vi må ta nye steg for å være med å kjempe helt på toppen der champagnen og pokalene deles ut. Det er på høy tid å komme tilbake dit nå, det er der oppe jeg trives, avslutter Bakkerud med et smil.