Bakkerud tok seg til X Games finalen

a_bakkerud_15_AUSTIN
Andreas Bakkerud tok seg til finalen i X Games i Austin Texas – og kjempet med alt han hadde for å nå en medalje. Det endte med en smell i betongveggen, og en femteplass til slutt for bergenseren som allikevel var strålende fornøyd:

– Det å kjøre her var som de sier her i USA : ”Awesome”! Jeg ville gjerne vinne – men det var knallhard fight på første runde, og da jeg prøve meg på en luke opp på andreplassen ble det for trangt og jeg gikk i veggen på innsiden.

Bakkerud kvalifiserte seg til en meget sterk andre startposisjon i finalen.
Store navn X-Games navn som Ken Block, Travis Pastrana og Buckey Lasek var allerede ute – og Bakkerud hadde sikte innstilt på medalje. Det ble en knallhard kamp fra første tusendel – og ut på den andre runden var Andreas oppe å kjempet om en 2 plass – og hadde helt klart større fart. Han fikk en åpning for å avansere på innsiden, men i en X Games finale kjemper alle hardt for å komme seg fram, og Andreas ble ”fanget” på innsiden, og fikk sitt venstre forhjul presset mot betongveggen og curbs – noe som resulterte i ødelagt forstilling – og til slutt en 5 plass.

– Det er klart jeg kunne holdt hodet kaldt å holdt meg bak lengre – men det støvet vanvittig og sikten var null – så det var viktig på de første rundene å komme seg fram for å ikke tape for mye til de som var i ledelsen. Dessverre ble det brutt, men jeg er allikevel fornøyd med femteplassen, forteller Bakkerud og innrømmer at det var stort å bare få være med: Bare det å få kjøre i X Games har vært en drøm i mange år. Da det plutselig nå ble en mulighet var jeg innstilt på å gripe den Det å kommet hit til Austin i Texas, og få utdelt kortet som ”athlete” i X Games var helt uvirkelig.

Rundt meg er alle de action sport stjernene jeg bare har hørt om! Rallycross er bare en del av dette enorme sirkuset – men vi får utrolig mye oppmerksomhet – da bilene og sporten er ekstrem. X Games er kun for inviterte utøvere – og dermed er det bare de beste av de beste som stiller til start, forteller den blide bergenseren stolt.

 

TV-kanalen ESPN står bak X Games sirkuset og sendte direkte til millioner av tilskuere verden over. X Games er kjent som ”ekstremsportens olympiske leker” og samler utøvere i alt fra Motocross til BMX, skateboard og rallycross. Arenaene for alle sporter bygges opp kun for X Games på Circuit of the Americas (COTA), samme arena som det kjøres F1 på i USA.
– Jeg må rette en stor takk til SH Racing Rallycross som gav meg muligheten – og ikke minst gratulere Nelson Piquet Jr. som skulle kjørt her, men som i stedet vant Formula E runden i Moskva i dag. Det at jeg fikk overta for han var en ære.!
Nå skal jeg hjem og forberede med til VM-runden i Tyskland om to uker.
Der er målet å smake champagne i vertfall, avslutter tidenes første X Games utøver fra Bergen med et glis